top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Τα ΑΤΙΑ, η στάση των κυβερνήσεων και ο θρησκευτικός δογματισμός


Εισαγωγή


Για πολλούς από εμάς. το φαινόμενο των ΑΤΙΑ είναι πραγματικό και εκτός αυτού λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από ορισμένες κυβερνήσεις μέσω της χρηματοδότησης των ερευνών για τη μελέτη του. Με το σκεπτικό πως ακόμα στις μέρες μας βλέπουμε ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό που δεν παραπέμπουν σε κάποια γνωστή τεχνολογία, οδηγούμαστε στο ερώτημα τι μπορεί να είναι για να καταλήξουμε στο αόριστο συμπέρασμα: «εξωγήινοι». Θα μπορούσαμε άραγε με αυτή τη γενικόλογία να εννοούμε κάτι που βρίσκεται έξω από τη Γη ή σε κάτι ''θεϊκής'' φύσεως;

Το πρόγραμμα «Advanced Aviation Threat Identification Program».


Στην διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας , υπάρχουν καταγραφές είτε σε σπήλαια είτε σε κείμενα αλληλεπίδρασης των ανθρώπων με εξωγήινους.

Luis Elizondo

Σύμφωνα με τον Luis Elizondo, πρώην μέλος του προγράμματος Advanced Aviation Threat Identification Program (AATIP) που χρηματοδοτούνταν από την Αμερική, πιστεύει πως βάση των πληροφοριών που κατάφερε να συγκεντρώσει, το φαινόμενο των ΑΤΙΑ είναι είτε θεϊκής φύσεως είτε δαιμονικής και πως η ερευνά του δεν πέρασε απαρατήρητη από υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού.


Αρχικός σκοπός της έρευνας του ήταν η μελέτη τυχόν απειλών από άλλες χώρες στη πορεία οδηγήθηκε στην ανακάλυψη ανεπτυγμένης τεχνολογίας που δεν θα μπορούσε να ανήκει σε καμία χώρα. Πρόσφατα είχαν δοθεί στην δημοσιότητα βίντεο από Αμερικανούς πιλότους που έκθαμβοι περιέγραφαν τις κινήσεις των ιπτάμενων αντικειμένων.


Ο Nick Pope,πρώην ερευνητής UFO για το Υπουργείο Άμυνας της Αγγλίας ισχυρίζεται πως αντιμετώπισε την ίδια συμπεριφορά όταν δούλευε στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Nick Pope

Στο βιβλίο του «Open skies, closed minds» εκτός της περιγραφής της θητείας του στο Υπουργείο Άμυνας, περιγράφει την στάση που συνάντησε από τους ανωτέρους του, μιας και η πίστη ορισμένων ανθρώπων στο Θεό σήμαινε ότι είτε δεν πίστευαν στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής είτε θεωρούσαν ότι τα UFO και οι εξωγήινοι ήταν δαιμονικοί.


Επίλογος



Οι έρευνες UFO που διεξήχθησαν από το Πεντάγωνο και το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας παρεμποδίστηκαν από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανώτερων στελεχών.


Το πρόγραμμα «Advanced Aviation Threat Identification Program» τέθηκε σε παύση το 2012 (παρόλο που μερικοί πιστεύουν πως συνεχίζεται μυστικά) γιατί λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την ύπαρξη του Θείου, μιας και οι ερευνητές, οι περισσότεροι βαθιά θρησκευόμενοι, δεν μπορούσαν να δεχτούν την πιθανότητα ύπαρξης άλλων μορφών ζωής πέρα από την ανθρώπινη.


Τέτοιου είδους απόψεις που στερούνται αντικειμενικότητα αλλά περιβάλλονται από προσωπικές πεποιθήσεις, μόνο γόνιμες δεν μπορούν να θεωρηθούν και σίγουρα όταν τέτοιες οπισθοδρομικές αντιλήψεις επικρατούν, το αποτέλεσμα είναι να λαμβάνουμε «εξηγήσεις» πως πρόκειται για ανθρώπινες κατασκευές. Ο μόνος χαμένος; Φυσικά εμείς!!!

22 views0 comments
bottom of page