top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Βραυρώνα, περιοχή μυστηρίων



Μέσα από τα πυκνά βάτα και τα πεύκα, αναδύεται μία βίλα στην Βραυρώνα Αττικής, χτισμένη το 1972 ως πολυτελής εξοχική κατοικία, πλέον όμως έχει κατακτήσει τον αστικό θρύλο της περιοχής. Η σιωπηλή και εγκαταλελειμμένη ύπαρξη της διαδραματίζει έναν ρόλο ενεργειακού παραφυσικού τόπου, σαν να αναζητά κρυφές αλήθειες που κρύβονται στους αχνούς διαδρόμους του χρόνου.


Ο χείμαρρος που αντικρίζει την βίλα, καταπονείται από τον ήρεμο καλπασμό των υδάτων, σαν να θέλει να θυμίσει στον κόσμο την αυθαιρεσία της αρχιτεκτονικής της βίλας στο αρχαίο ιερό τοπίο.


Όσοι τόλμησαν να περάσουν από το κατώφλι της, ισχυρίζονται πως οι τοίχοι αναστενάζουν στη σιωπή της νυχτερινής ατμόσφαιρας. Περίεργα ηχοπλάσματα και ανεξήγητες φωνές συνθέτουν ένα απρόσμενο σκηνικό τρόμου που αιχμαλωτίζει το μυαλό των επισκεπτών.


Ένα πεπλο μυστηρίου έχει απλωθεί πάνω από την βίλα, την καθιστά ελκυστική για ομάδες παραφυσικού που διψούν για απαντήσεις. Ερευνητές με πανοπλία συσκευών και όργανα μέτρησης διασχίζουν τις σκοτεινές γωνίες της, καταγράφοντας τις διακυμάνσεις του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου και της θερμοκρασίας.


Κάτω από τον σεπτό χορό του φεγγαριού, η βίλα παραβρέχεται από το αινιγματικό φώς, των άστρων, αποκαλύπτοντας μόνο ένα μέρος της αλήθειας που κρύβεται πίσω από τον πυκνό καπνό των θρύλων. Είναι μια πύλη προς άγνωστους κόσμους, μια ρωγμή στον χρόνο που προσελκύει αυτούς που αναζητούν αληθινές απαντήσεις ή απλά την αίσθηση πως οι μύθοι και οι πραγματικότητες συγχωνεύονται σε έναν αινιγματικό χορό.


"Στον χορό της ύπαρξης, τα πνεύματα είναι οι αόρατοι χορευτές που απογειώνουν ή καταρρίπτουν την ψυχή μας, αποκαλύπτοντας το μυστήριο της πραγματικότητας που υπερβαίνει τα όρια του ορατού κόσμου."



"Στον κόσμο της λατρείας των αρχαίων θεών, ο ερωτισμός αναδύεται ως μια επικίνδυνη χορεία, όπου η ερωτική πράξη γίνεται αγνή προσφορά στην ουσία της θεότητας. Είναι η ενότητα του αρρενωπού και θηλυκού, του φωτός και του σκότους, που αποκαλύπτει τη δύναμη της εκπλήρωσης και της δημιουργίας. Όμως, προσεγγίζοντας τον ερωτισμό σαν μυστήριο, πρέπει να είμαστε επίσης επιφυλακτικοί, καθώς η δύναμη του έρωτα μπορεί να μας αποσπάσει από την ουσία του πνεύματος. Είναι η ισορροπία ανάμεσα στην επίγνωση και την έκσταση που διαμορφώνει την πραγματική λατρεία, επιτρέποντας στην ερωτική πράξη να γίνεται γέφυρα ανάμεσα στο ανθρώπινο και το θεϊκό, ανεξάρτητα από το πού αρχίζει η μία και τελειώνει η άλλη."


57 views0 comments
bottom of page