top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

9/11 - Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος τραγικού γεγονότος

Γράφει ο Χρ. Μανούσης


Εισαγωγή

Η 11 Σεπτεμβρίου του 2001 είναι μία από τις ημερομηνίες σταθμός που μένουν χαραγμένες στη μνήμη μας για το τραγικό γεγονός που μας καθήλωσε στις τηλεοράσεις μας. Επρόκειτο για μια σειρά τεσσάρων συντονισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων από την ισλαμική τρομοκρατική ομάδα Αλ Κάιντα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών το πρωί της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου 2001. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα 2.977 θανάτους και πάνω από 25.000 τραυματισμούς. Υπάρχουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας που αποδίδουν τον προγραμματισμό και την εκτέλεση των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου σε υψηλού επιπέδου κυβερνητικούς αξιωματούχους. Οι υποστηρικτές αυτών των θεωριών ισχυρίζονται ότι υπάρχουν στοιχεία που είτε αγνοήθηκαν είτε παραλείφτηκαν. Ποιο είναι (ή για μερικούς, θα μπορούσε να είναι) το χρονικό που οδήγησε σε αυτό το τραγικό γεγονός και σε ποιους θα μπορούσε να οφείλεται;

Το χρονικό

Όπως είχα αναφέρει στο παράπλευρο άρθρο του ερευνητή της πραγματικότητας όταν ένα σχεδιασμένο γεγονός πρόκειται να συμβεί, πολλά χρόνια νωρίτερα σχεδιάζουν τρόπους να μας το «υποδείξουν» μέσω ταινιών ή διαφημίσεων (κοινώς «προγνωστικός προγραμματισμός») για να γίνει πιο εύκολα αποδεκτό. Θα ξεκινήσω από την παλαιότερη αναφορά προς την νεότερη….

2001 – A Space Odyssey (1968)

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε το σενάριο αυτής της ταινίας. Κάποια στιγμή στο μακρινό παρελθόν, κάποιος ή κάτι ώθησε την εξέλιξη τοποθετώντας έναν μονόλιθο στη Γη (πιθανώς και σε άλλα μέρη στο σύμπαν). Η εξέλιξη επέτρεψε στην ανθρωπότητα να φτάσει στην επιφάνεια του φεγγαριού, όπου βρίσκεται ακόμη ένας μονόλιθος, ένας που ειδοποιεί αυτούς που τοποθετούν τους μονόλιθους ότι η ανθρωπότητα έχει φτάσει παραπέρα. Είναι μια ταινία η οποία συνοδεύεται από τρεις συμπτώσεις όσον αφορά την χρονολογία που προβλήθηκε:


1) To 1990 χτίστηκε το Millenium Hilton το οποίο επιλέχτηκε να έχει σχήμα μονόλιθου, πίσω από τους Δίδυμους Πύργους. Όταν αυτοί έπεσαν, το ξενοδοχείο υπέστη ελάχιστες ζημιές αλλά παρέμεινε όρθιο. Θα μπορούσε άραγε να επιλέχτηκε το σχέδιο αυτό ως τύμβος και ταυτόχρονα (με μεταφορική έννοια) η ανθρωπότητα να περάσει σε μία νέα φάση;



2) Αριθμός έκτακτης ανάγκης 911


Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιείται στην Αμερική είναι ο «911». Ο αριθμός αυτός τέθηκε σε ισχύ το 1968.


3) Αποφοίτησε ο Τζωρτζ Μπους

(Δεν υπήρχε περίπτωση να συμπεριλάβω φωτογραφία με τη φάτσα του) Αποφοίτησε το 1968 από το Yale και θεωρώ πως πρέπει να συμπεριληφθεί μιας και συνέβη την συγκεκριμένη χρονολογία σταθμό αλλά ήταν και πρωθυπουργός την περίοδο εκείνη.



Διαφημιστικό Peter Stuyvesant (Περίπου μέσα ’70)



Το διαφημιστικό αυτό ξεκινάει με την παραπάνω εικόνα. Στα αριστερά βλέπουμε έναν γλάρο που πετάει προς 2 κολλητά κτήρια (νομίζω δεν είναι οι Δίδυμοι Πύργοι) και ο τρόπος που πετάει προς αυτά είναι παρόμοιος με το αντίστοιχο τρόπο που δείχνει το στιγμιότυπο του CNN (Βλέπε κάτω εικόνα).




Σε αυτό το καρέ εικόνων στην αριστερή μεριά βλέπουμε ένα ρολόι που αναγράφει «6:59». Αν κάνουμε μια «ιδιαίτερη» πρόσθεση έχουμε «6+5=11» και περισσεύει το «9».



Σε αυτό το στιγμιότυπο βλέπουμε το νούμερο «9» και πίσω ένα κτήριο που καθρεφτίζεται στη γυάλινη επιφάνεια να εμφανίζεται σαν ένα περίεργο «11».



Supertramp – Breakfast in America (1979)


Πρόκειται για τον δίσκο που κυκλοφόρησε το 1979. Στο εξώφυλλο ως επιβάτες σε ένα αεροπλάνο βλέπουμε μια σερβιτόρα που ποζάρει σαν το άγαλμα της ελευθερίας και στο έδαφος τα κτήρια να μοιάζουν με σκεύη κουζίνας. Το μόνο που παραμένει ως κτήριο είναι οι Δίδυμοι Πύργοι όπου αν αντιστρέψουμε την εικόνα, παρατηρούμε πως το «UP» μετατρέπεται σε «911».




Corona – Rhythm of the night (1993)



Ένα τραγούδι για πολλούς με πολλές αναμνήσεις και πάρα πολύ αθώο, με λίγη έρευνα σε βάθος θα δείτε πως δεν είναι αυτό που φαίνεται. Πέρα από τις «σφραγίδες» και τον επαναλαμβανόμενο «περίεργο» χορό, εμφανίζει και τους δίδυμους πύργους.

Παρατηρούμε πως με την κίνηση του χεριού δείχνει το σημείο που θα χτυπούσαν τα αεροπλάνα.



Ο Πατριώτης – The Patriot (2001)


Στη σκηνή αυτή ο Gibson προσπαθεί να ζυγίσει μία κουνιστή πολυθρόνα προκειμένου να έχει καλή ισορροπία. Στην μέτρηση βγαίνει 9 ίντσες (στη μετάφραση έγινε αλλαγή στο μετρικό σύστημα) και 11 ουγκιές. Στη συνέχεια, όταν πάει να την δοκιμάσει, γκρεμίζεται και η καρέκλα διαλύεται.


Ο τίτλος της ταινίας «παραπέμπει» και στον νόμο που ψηφίστηκε μετά τις επιθέσεις τις 9/11, ο λεγόμενος πατριωτικός νόμος (Patriot Act) κατά της τρομοκρατίας.

Υπάρχει σύνδεση ανάμεσα σε 9/11 με Mandela Effect και Retrocausality;


Είναι άραγε ένα από τα γεγονότα που έχουν επηρεαστεί από το φαινόμενο Mandela Effect; Αν μιλήσουμε γενικά, υπάρχουν άνθρωποι που θυμούνται ότι έπεσαν μόνο οι Δίδυμοι Πύργοι και όχι τρίτο κτήριο (κτήριο 7). Ανάμεσα σε αυτούς είμαι και εγώ…Αλλά όπως γνωρίζουμε, το παραπάνω φαινόμενο στηρίζεται στις αναμνήσεις.


Θα μπορούσε το 9/11 να συνδέεται με την υπόθεση της “Ρετροαιτιότητας” (Retrocausality); Για αρχή ας εξηγήσουμε πολύ απλά, χωρίς επιστημονικές ορολογίες, τι είναι η Ρετροαιτιότητα. Σύμφωνα με την υπόθεση αυτή, το μέλλον επηρεάζει το παρελθόν (έτσι απλά!!). Θα μπορούσαμε να πούμε πως αν ισχύει (ή υπερισχύει) κάτι σε αυτήν την περίπτωση είναι η “Ρετροαιτιότητα” και ο λόγος είναι απλός: Παρόλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια, στις μέρες μας έχουμε την ικανότητα να αναγνωρίσουμε σε παλιές ταινίες/διαφημίσεις είτε αριθμούς που παραπέμπουν στο «911» ή αναφορές για καταστροφές που αφορούν χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους και πλέον μπορούμε να κατανοήσουμε πως δεν επρόκειτο για ένα συμπτωματικό τρομοκρατικό χτύπημα…

Μερικά έξτρα

Στην παρούσα ενότητα, ως συμπλήρωμα θα προσθέσω τρεις σκηνές που μου είχαν ξεφύγει από τον ερευνητή της πραγματικότητας και την ενότητα του προγνωστικού προγραμματισμού.



Captain America

Προς το τέλος της ταινίας παρατηρούμε τον πρωταγωνιστή σαστισμένο να τρέχει στην Times Square. Αν παρατηρήσετε στους τρεις κύκλους θα δείτε: 1) την μπύρα Corona, 2) μια μάσκα (και ας μην καλύπτει την μύτη) και 3) «μια στρογγυλή μπάλα με καρφιά» που παραπέμπει σε εμφάνιση κάποιου ιού….



West World



Strange Angel


Η πρώτη σκηνή που μου ξέφυγε είναι από το West World….Όπως βλέπετε, για άλλη μια φορά γίνεται αναφορά στην πραγματικότητά μας. Όπως επίσης και στην δεύτερη σκηνή από το Strange Angel. Και τι μαθαίνουμε και από τις δύο; Σχεδόν ότι σας λέω κάθε φορά…Ότι στην πραγματικότητα αυτή δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ νικητές! Επίσης, παρατηρούμε πάλι, όπως πλέον στις περισσότερες σειρές/ταινίες, να γίνεται αναφορά σε «παιχνίδι» με την κλασσική προτροπή: «παίξε σε ένα παιχνίδι που ποτέ δεν πρόκειται να κερδίσεις…..».


Συμπεράσματα - Επίλογος


Στο παρόν άρθρο επέλεξα να αναφερθώ σε όχι τόσο διαδεδομένες σκηνές ταινιών ή τραγουδιών ή διαφημίσεων. Το χρονικό κενό στις χρονικές περιόδους που υπάρχει (πχ δεκαετία ’80) έγινε συνειδητά μιας και πριν από μένα έχουν ήδη αναλυθεί οπότε μια δεύτερη ανάλυση πιο σίγουρο είναι πως θα κουράσει. Ταινίες όπως το Back to the future ή κινούμενα σχέδια όπως οι Simpsons έχουν παρόμοιες αναφορές. Επίσης, σχεδόν οι περισσότερες ταινίες που έχουν πρωταγωνιστή τον Michael Douglas, επαναλαμβάνεται το «911» είτε σε ρολόγια είτε σε νούμερα σπιτιών και με μία περίεργη εμμονή να υπάρχει σε κάθε ταινία του ένας σκύλος ή να αναρωτιούνται κάθε τόσο «are you serious» (δεν το συνεχίζω γιατί πάμε σε άλλη θεωρία συνομωσίας…). Τελικά τι συνέβη εκείνη την ημέρα; Ένα «συμπτωματικό» τρομοκρατικό χτύπημα ή ένα καλοσχεδιασμένο χτύπημα με σκοπό την μετάβασή μας σε μία νέα συνειδητότητα;

115 views0 comments
bottom of page