top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Οι 7 πιο κλειστές μυστικές κοινωνίες (στοές) στην ιστορία

Ελευθεροτέκτονες έχουν σύμφωνα με πληροφορίες μια σειρά από μυστικές χειραψίες που εφαρμόζουν κατά τη συνάντηση τους με άλλους συνοδοιπόρους τους.


Στην χειραψία οι αντίχειρες πιέζουν τις αρθρώσεις ή τους καρπούς με διάφορες παραλλαγές ανάλογα τη θέση των εμπλεκόμενων μέσα στο μυστικό τους κλαμπ.


Ψιθυρίζουν φράσεις Λατινική μεταξύ τους, μεταφέροντας την αμοιβαία συμφωνία τους ότι ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα».



Freemasons - Ελευθεροτέκτονες

Οι Ελευθεροτέκτονες είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ζωής μυστική κοινωνία (που ο γενικός πληθυσμός γνωρίζει) και εξακολουθεί να υφίσταται.

Έχουν γίνει συνώνυμο με μυστικές χειραψίες, περίεργες τελετουργίες και μια ιεραρχία στην οποία τα μέλη θα κινηθολυν προς τα υψηλότερα επίπεδα με τον καιρό, την εμπειρία και το σεβασμό που θα αποκτήσουν μέσα στην εταιρία και τήν στοά τους.


Αρχικά σχηματίστηκαν από την ένωση αρκετών μικρότερων εταιριών, Η πρώτη "στοά" ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1717, αλλά, εκείνη την εποχή οι φήμες για την ύπαρξη των Τεκτονίων κυκλοφορούσαν ήδη για τουλάχιστον έναν αιώνα.


Οι περισσότερες σύγχρονες μυστικές εταιρίες-στοές ακολουθούν το μοτίβο δράσης τους από τους Freemasons με την ενσωμάτωση χειραψιών, κωδικών λέξέων, ιδιωτικών τελετών και πολύπλοκων δομών διοίκησης.



Illuminati - Πεφωτισμένοι

Οι Illuminati αρχικά ήταν παρακλάδι των Freemasons, οι οποίοι στη συνέχεια αποκόπηκαν.

Από τότε έχουν γίνει επίκεντρο για τους θεωρητικούς συνωμοσίας, πολλοί από τους οποίους πιστώνουν στους Illuminati διάφορες ατζέντες για κάθε πιθανή καταστροφή, μυστήριο, ακόμα και την οικονομική ύφεση.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι εξακολουθούν να ιυπάρχουν οι Illuminati, αλλά αυτό φαίνεται μόνο να προσθέτει στο μυστήριο που τους περιβάλλει.




The Skull and Bones

Ίσως η λιγότερη μυστική όλων των μυστικών εταιριών, η Εταιρεία Skull and Bones στο Πανεπιστήμιο Yale, ιδρύθηκε από τον William H Russell το 1832. Αρχικό της όνομα ήταν το Eulogian Club. Οι Skull and Bones μπορούν να υπερηφανεύονται για πολλούς προεξέχοντες αρχηγούς κρατών (συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον τριών προέδρων των Η.Π.Α.), για καπετάνιους της βιομηχανίας και επικεφαλείς των μυστικών υπηρεσιών μεταξύ των μελών της.

Η εταιρία συναντιέται δύο φορές την εβδομάδα για τελετουργίες που υποτίθεται ότι ακολουθούν πιστά τις τελετουργικές τελετές των ελευθεροτεκτόνων, αλλά πολλοί ισχυρίζονται ότι η οργάνωση δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια δοξασμένη αδελφότητα κολλεγίων.



The Rosicrucians - Οι Ροδόσταυροι

Ιδρύθηκαν στις αρχές του δέκατου πέμπτου αιώνα από τον Christian Rosenkreutz, οι Ροδόσταυροι φέρονται να χρησιμοποιούν απόκρυφες πρακτικές για την επίτευξη μιας παγκόσμιας μεταμόρφωσης.

Δύο αιώνες αργότερα, η δημοσίευση των τριών μανιφέστων τους, τους απογείωσε στη λαϊκή συνείδηση.

Πιστεύεται από διακεκριμένους θεωρητικούς συνωμοσίας ότι οι Ροδοσταυροι έχουν ιδρύσει τους Ελευθεροτέκτονες, τους Illuminati και το Invisible College, και ότι ήταν η καθοδηγητική δύναμη πίσω από κάθε σημαντική επανάσταση στη σύγχρονη ιστορία.



Λέσχη Bilderberg

Το 1954, οι πιο σημαντικοί διαμορφωτές και άθρωποι με επιρροή στον κόσμο, συναντήθηκαν σε ένα ξενοδοχείο για να συζητήσουν και να σχεδιάσουν το παγκόσμιο πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς. Συνέχισαν να συναντώνται κάθε χρόνο, αλλά το περιεχόμενο των συνομιλιών τους παρέμεινε ένα μυστικό φυλασσόμενο. Δεν είναι τεχνικά μια μυστική εταιρία, δεδομένου ότι η ύπαρξή τους και η ιδιότητα μέλους δεν αμφισβητούνται, αλλά πολλοί θεωρητικοί συνωμοσίας ανησυχούν για την επιρροή και την εμβέλεια των ετήσιων συναντήσεων τους.



The Elders of Zion - Οι Σοφοί της Σιόν


Το 1920, μια εφημερίδα που ανήκε στον βιομήχανο Χένρι Φορντ δημοσίευσε μια σειρά άρθρων που ανατυπώνουν ένα ρωσικό έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας που ονομάστηκε Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών.

Το έγγραφο καταργήθηκε γρήγορα ως φάρσα, αλλά τα άρθρα αυτά συλλέχθηκαν ως βιβλίο, που πρόσφατα ονομαζόταν ''The International Jew: Το πιο σημαντικό πρόβλημα στον κόσμο''. O Αδόλφος Χίτλερ είχε διαβάσει το βιβλίο, επηρεάστηκε από αυτό, και οικειοποιήθηκε πολλές από τις ιδέες του για τον εαυτό του και την ναζιστική προπαγάνδα που ακολούθησε.








The Knights Templar - Οι Ναϊτες Ιππότες

Στις αρχές του δωδέκατου αιώνα, εννιά ιππότες πήραν έναν όρκο, να προστατεύσουν τους προσκυνητές που ταξιδεύουν μέσα από τους Αγίους Τόπους. Περισσότεροι ιππότες εντάχθηκαν σττον σκοπό αυτό και ο οργανισμός μεγάλωσε συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα πλούτο, φήμη και εξουσία καθώς η επιρροή τους γιγαντωθηκε.

Η λαϊκη άποψη τους έχει δώσει το ρόλο του χρηματοδότη σε πολλές άλλες μυστικές εταιρίες και οργανώσεις και οι ίδιοι είναι οι κηδεμόνες των πιο ιερών χριστιανικών θησαυρών.

Τα μέλη των Ναϊτών Ιπποτών τελικά βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν με εντολή του Πάπα, και η οργάνωση τους διαλύθηκε. Εως σήμερα δεν υπάρχουν αναμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία ότι κατείχαν ποτέ την Κιβωτό της Διαθήκης, το Άγιο Δισκοπότηρο ή το αίμα του Ιησού Χριστού.


Επίσης λιγότερο διαδεδομένες στο ευρή κοινό είναι και άλλες οργανώσεις με μυστικό, πολιτικό, θρησκευτικό ή ακόμα και αποκρυφιστικό χαρακτήρα.


Order of Nine Angles


Το Τάγμα των Εννέα Γωνιών είναι μια αποκρυφιστική ομάδα Σατανικής και Αριστερής Οδού που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά με συναφείς ομάδες σε διάφορα άλλα μέρη του κόσμου.









The Bohemian Club



Το Bohemian Club είναι ένας κλειστός σύλλογος ελίτ, με δύο τοποθεσίες: ένα clubhouse στην πλατεία Union Square του Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια και το Bohemian Grove, σε ένα προάστιο βόρεια της πόλης στην κομητεία Sonoma



Order of the Solar Temple

Το Τάγμα του Ηλιακού Ναού, επίσης γνωστό ως Ordre du Temple Solaire στα γαλλικά και τη Διεθνή Οργάνωση ιπποτών της ηλιακής παράδοσης, ή απλά ως The Solar Temple, είναι μια μυστική κοινωνία και σέκτα που ισχυρίζεται ότι με βάση τα ιδεώδη των Ναιτών Ιπποτών.



148 views0 comments
bottom of page