top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

[Μέρος Τρίτο] Ο δύσκολος ρόλος του ερευνητή της πραγματικότητας

Από Χρήστος Μανούσης



(Το παρών κείμενο αποτελεί προσωπική γνώμη του γράφοντα και δεν αποτελεί απαραίτητα γνώμη της ομάδας)


Εισαγωγή

Ο κόσμος δεν είναι αληθινός με την έννοια που γνωρίζουμε, απλά πιστεύουμε κάποια πράγματα γιατί έτσι τα έχουμε διδαχτεί. Το ερώτημα είναι «ποιός» είναι η πηγή που μας δίδαξε αυτές τις ιδέες, που μας γαλούχησε να έχουμε μια άποψη για το περιβάλλον μας και να μας την ενισχύει με διάφορα μέσα (ταινίες, ειδήσεις κλπ). Όσο και να έχω ψάξει, καταλήγω στο συμπέρασμα πως είναι ο ίδιος που προσπαθεί να τον καταστρέψει διαφθείροντας μας καθημερινά.


Πλέον το βασικό μέσο που χρησιμοποιεί είναι η τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σκοπός του είναι να σε δελεάζει με την ψεύτικη ειδυλλιακή ζωή των άλλων και θέλοντας και μη, τα καταφέρνει. Έχει πολλούς βοηθούς στην διάθεσή του, οι περισσότεροι διεφθαρμένοι, ενδεχομένως ορισμένοι να μην είναι τίποτα περισσότερο από καλοπληρωμένοι ηθοποιοί, ανίκανοι να λάβουν μια απόφαση για το καλό της ανθρωπότητας.


Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε ένα καλό νέο που θα μπορούσαμε παγκοσμίως να επωφεληθούμε; Κάθε τέσσερα σχεδόν χρόνια τους εκλέγουμε για να μας αντιπροσωπεύσουν και αυτό που πετυχαίνουν είναι αύξηση των χρεών της χώρας (και ξεδιάντροπα παραδέχονται πως θα μπορούσε να είναι χειρότερα), αδιαφορία για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και αν το πάμε σε παγκόσμια κλίμακα, σαν πολιτισμένοι που είμαστε, αντί να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση για διάφορα θέματα, ως ύστατη λύση προτείνονται οι διαρκείς πόλεμοι.


Όσοι προβάλλονται στην τηλεόραση (τουλάχιστον οι πολιτικοί) δεν λαμβάνουν καμία απολύτως απόφαση αλλά ακολουθούν οδηγίες, πιθανόν ένα κακοστημένο σενάριο εις βάρος μας. Το ερώτημα όμως παραμένει…ποιος βρίσκεται πίσω από όλα αυτά; Σε ποιον υποκλίνονται οι πολιτικοί, πιθανόν και οι δικοί μας; Έχω την απάντηση! Είναι κυριολεκτικά ασήμαντο, γιατί ποτέ δεν πρόκειται να μάθουμε!!! Δεν πρόκειται να μάθουμε γιατί αν ήταν γραφτό, θα είχε ήδη συμβεί και πιθανόν η ίδια η πραγματικότητα δεν μπορεί να το αποκαλύψει γιατί έτσι είναι σχεδιασμένη! Η πραγματικότητα που ζούμε, εσκεμμένα ή μη, ξεδιπλώνεται μπροστά μας με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο και είναι τραγικό πως οι γύρω μας δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Η πραγματικότητα αυτή είναι μια μεταβατική διαδικασία!


Σκοπός είναι να καταλάβετε πως τίποτα δεν είναι πραγματικό, είναι μια παγκόσμια εξαπάτηση που πρέπει να αγνοήσετε και να προσπεράσετε!

Γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο τίποτα να μην είναι αληθινό

(Ετοιμαστείτε για πολλά «Αν ήταν όλα αληθινά»)


1) Επιστήμη

Η επιστήμη δεν έχει αποδείξεις για τα πολύ μικρά έως τα μεγαλύτερα πράγματα. Δεν έχει καμία λογική εξήγηση για τα κβαντικά σωματίδια π.χ. ενώ κατανοεί την κίνηση των ηλεκτρονίων και την παραγωγή ρεύματος στην πραγματικότητα οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τι είναι τα ηλεκτρόνια. Με λίγα λόγια, χρησιμοποιούν όρους τους οποίους δεν κατανοούν!

Αν ρωτήσετε κάποιον από τι αποτελείται το σύμπαν, θα σας απαντήσει από άτομα. Αν ρωτήσετε από τι αποτελείται ένα άτομο, οι περισσότεροι θα πουν από πρωτόνια, νετρόνια και ηλεκτρόνια. Αν ρωτήσετε από τι αποτελούνται αυτά, πολύ απλά δεν θα λάβετε απάντηση γιατί δεν γνωρίζουν.

Ούτε για τα μεγαλύτερα πράγματα έχουν απαντήσεις και θα σας δώσουν μια γενικευμένη και αόριστη απάντηση. Για παράδειγμα: “Ποιο είναι το πραγματικό σχήμα του σύμπαντος;” Δεν ξέρουν! Για να καλύψουν την άγνοια τους θα προσπαθήσουν να το μπαλώσουν με διάφορες αόριστες πληροφορίες που έχουν κατά καιρούς διαβάσει/ακούσει. “Ποια είναι τα όρια του σύμπαντος;” Θα λάβετε μια απάντηση όπως “δεν έχει γιατί διαρκώς επεκτείνεται”. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί επεκτείνεται και σε τι σχήμα;



Από που προήλθε το σύμπαν; Αν πείτε από το BingBang, το ερώτημα που προκύπτει είναι από που προήλθε η ύλη που προκάλεσε το BigBang;

Τέτοιου είδους παράδοξα μπορούμε να συναντήσουμε παντού για τα οποία δεν έχουν απαντήσεις, παρόλα αυτά δεν διστάζουν να κοροϊδεύουν τους θρησκευόμενους. Πως είναι δυνατόν να μην έχεις απαντήσεις για βασικά ερωτήματα αλλά να έχεις περιττό θράσος να κοροϊδεύεις τους άλλους για τις απόψεις τους; Βλέπετε, η παραδοχή της άγνοιας όχι μόνο κάνει κακό στη δουλειά αλλά δυσαρεστεί και τους εκδότες…


Όπως γνωρίζετε, το ένα τρίτο της ζωής μας το περνάμε σε μια εξομοίωση, στην παρούσα μορφή φυσικά εννοώ τον ύπνο (ή κατά μερικούς τον κόσμο των ονείρων). Όταν ονειρεύεστε γνωρίζετε πως όντως αυτό συμβαίνει; Φυσικά και όχι, περνώντας έτσι σχεδόν 30 χρόνια ζωής σε ένα κόσμο της φαντασίας σας αλλά η καθημερινότητα σας, όταν είστε ξύπνιοι, πρέπει αδιαμφισβήτητα να είναι πραγματική! Τότε τα όνειρα που βλέπουμε από που προέρχονται;


Όπως λένε οι επιστήμονες, τα πάντα αποτελούνται από άτομα, μόνο που τα άτομα είναι κατά 99% κενός χώρος. Τότε πώς κάτι μπορεί να θεωρηθεί στερεό; Δίνονται αρκετές εξηγήσεις πχ “χορός” των ηλεκτρονίων όμως είναι αδιανόητο το ποσοστό του κενού χώρου ενώ όλα είναι στερεά.

Εάν το σύμπαν που κατοικούμε δεν είναι ένα είδος εξομοίωσης, γιατί τότε συναντάμε τη “χρυσή τομή ή χρυσό κανόνα (φ)” σε όλο το σύμπαν; Από τα κβαντικά σωματίδια μέχρι τα κοχύλια και την πυραμίδα του Χέοπα; Και μόνο αυτό, αρκεί για να γίνει κατανοητό πως υπάρχει το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα (πιθανόν καθοδηγούμενη).


Επίσης, αν ήταν όλα αληθινά, οι αστρονόμοι δεν θα χρησιμοποιούσαν τρία πράγματα στο Σύμπαν που δεν μπορούν να αποδειχτούν πως υπάρχουν. Αυτά είναι η σκοτεινή ύλη και η σκοτεινή ενέργεια για τα οποία δεν υπάρχει απόδειξη ότι υπάρχουν που με τη σειρά τους χρησιμοποιούνται για να αποδείξουν την βαρύτητα που και αυτή….δεν υπάρχει!


Εκτός από αυτό, υπάρχει και μονάδα μέτρησης γνωστή ως “graviton” για να συντηρεί αυτή την υπόθεση. Προσπαθούν να αποδείξουν κάτι που δεν υπάρχει και αυτό είναι η βαρύτητα.

Υπόθεση + Υπόθεση = ΔΕΝ ισούται με θεωρία


2) Γεγονότα και συμπτωματικοί “αριθμητικοί κώδικες” σε αυτά

Σαν χτες μου φαίνεται που έγραφα το πρώτο μέρος και θέλοντας να σας κεντρίσω το ενδιαφέρον μίλησα για την εμμονή με το νούμερο 22 στο δυσάρεστο περιστατικό στο ManchesterArena.



Αν διαβάσετε προσεκτικά θα δείτε πως έγινε στις 22 Μαΐου, στις 22:31, πέθαναν 22 άτομα και ο δράστης ήταν 22 ετών! Η ειρωνεία συνεχίζεται αν αναλογιστούμε πως το όνομα του πρώτου θύματος είναι Georgina Callander (παραπέμπει στο Γρηγοριανό ημερολόγιο → Gregorian Calendar). Αν επρόκειτο για ένα περιστατικό που είχε συμβεί 2-3 φορές μπορείς να πεις πως πρόκειται για σύμπτωση, αλλά όταν πρόκειται για παραπάνω;


Υπάρχουν αριθμοί που έχουν κάποιο σημασιολογικό νόημα (άγνωστο σε μας) και υπερτερούν άλλων αριθμών. Μερικοί από αυτούς είναι το: 3, 7, 9, 11, 13, 19, 21, 23, 33, 88, 666 και 999. Αυτοί είναι μόνο το 1% των αριθμών με συγκεκριμένη σημασία. Αν ακόμα παρακολουθείτε ειδήσεις θα δείτε πως οι παραπάνω αριθμοί αναφέρονται συχνά.


Μια μικρή λίστα επιθέσεων σχετιζόμενες με το “22”:

Επίθεση στη Νορβηγία: 22 Ιουλίου

Επίθεση στη πόλη Woolwich: 22 Μαΐου

Βομβιστική επίθεση στις Βρυξέλλες: 22 Μαρτίου

Πυροβολισμοί στο Μόναχο (2016): 22 Ιουλίου


Είναι κάτι που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια (;;;) και σίγουρα κάποια στιγμή δεν θα πέρναγε απαρατήρητο! Ήταν μέχρι να βρεθεί ένα “σχέδιο” (pattern), μια επαναλαμβανόμενη αλληλουχία αριθμών σε παρόμοια γεγονότα που εμείς οι συνομωσιολόγοι δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στην πρόκληση! Αποκρυπτογραφήθηκε η σημασία τους; Ακόμα όχι, αλλά πλέον γνωρίζουμε πως οι αριθμοί και τα γεγονότα που παρουσιάζονται στην τηλεόραση με κάποιο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους!


Το ότι οι αριθμοί δεν είναι τυχαίοι σημαίνει πως κάποιο είδους σενάριο βρίσκεται σε εφαρμογή και πως μια εξομοίωση είναι πολύ εύκολο “να πλαστεί” σε αντίθεση με την πραγματικότητα αν λάβουμε σοβαρά υπόψη και την θεωρία των πιθανοτήτων. Εμείς οι άνθρωποι ενώ έχουμε έμφυτη την δυνατότητα να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα (αυτό που αποκαλώ “κοινή λογική”) παρόλα αυτά τα θεωρούμε συμπτώσεις/παιχνίδια του μυαλού…Μα φυσικά και θα το αποκαλέσουν “σύμπτωση”, γιατί προτιμούν την περιορισμένη σε ελευθερίες ζωή τους (εκτός αν πιστεύετε πως είμαστε πραγματικά ελεύθεροι και όχι δεν μιλάω για Δημοκρατία) από το να σκεφτούν την πιθανότητα ότι θα πρέπει να αφήσουν την βολή τους.


3) Ο παγκόσμιος πλούτος στα χέρια των λίγων

Αν ήταν όλα αληθινά, οι περίπου 100 πιο πλούσιες οικογένειες στον κόσμο, δεν θα έλεγχαν σχεδόν το μισό του παγκόσμιου πλούτου. Αν θελήσετε να βάλετε μια ταμπέλα όπως: “έτσι είναι ο καπιταλισμός” αυτό που θα πετύχετε θα είναι να ξεκαρδιστώ στα γέλια. Όχι δεν είναι καπιταλισμός, απλά αυτό προσπαθεί να παρουσιάσει ανεπιτυχώς το σενάριο. Αν είχαμε καπιταλισμό και ήταν σωστά καθοδηγούμενος δεν θα είχαμε ανθρώπους με υπερβολικό πλούτο, απλά θα είχαν ένα υψηλότερο εισόδημα από εμάς τους κοινούς θνητούς. Σίγουρα πολλοί θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στον ανταγωνισμό και να προωθήσουν τις ιδέες τους για να βγάλουν λεφτά! Δυστυχώς υπάρχουν σε όλο τον κόσμο δεσμοί αίματος μεταξύ των ισχυρών (είτε αφορά εξουσία είτε πλούτο).


4) Λάθη στον κώδικα – Glitches



Αν ψάξετε θα δείτε πως υπάρχουν χιλιάδες καταγεγραμμένα παράδοξα που οφείλονται σε λάθη στον κώδικα σε αυτήν την πραγματικότητα. Αν το περιβάλλον μας είναι τεχνητό, θα άφηνε στοιχεία πως υπάρχουν και κάποια λάθη. Επειδή οι περισσότεροι πιστεύουν πως υπάρχουν λάθη, αφήνεται η εντύπωση πως η ύπαρξή μας στη Γη δεν είναι έργο του Θεού αλλά πως κάποιες οντότητες κατάφεραν και απέκτησαν τον έλεγχο από Αυτόν (και πιθανόν διέβαλαν τον αγνό σκοπό του απέναντι σε εμάς). Πιθανόν αυτό που ζούμε δεν είναι η πραγματικότητα που ξέραμε αλλά ένα “είδος πραγματικότητας”, αλλοιωμένη και διαστρεβλωμένη, πιθανόν από έναν ιό που τη μόλυνε. Πλέον στην καθημερινότητά μας είναι δυνατό να δούμε αυτά τα λάθη με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι το φαινόμενο “Mandela Effect” για το οποίο έχω μιλήσει τόσες φορές. Κάποιοι πιστεύουν πως τα λάθη αυτά είναι εσκεμμένα για να τα δούμε.


5) Η Βίβλος



Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως ο Θεός δημιούργησε αυτό τον κόσμο και μια μέρα “κάτι” ήρθε και τον διέφθειρε. Δεν είναι δύσκολο να αποδειχτεί, αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας. Το σενάριο που εξελίσσεται περιλαμβάνει ασθένειες που δεν γιατρεύονται, ατελείωτη φτώχεια, ατελείωτους πολέμους μια συνεχόμενη ανά τους αιώνες κατάσταση και συνθήκες οι οποίες ενώ υποτίθεται έπρεπε να βελτιώνονται με την πρόοδο της τεχνολογίας, παραμένουν ίδιες.


Πολλοί λένε πως αν δεν υπήρχε “δάκτυλος”, οι άνθρωποι στις μέρες μας θα έπρεπε να έχουν μάθει να ζουν με ειρήνη αφού θα ήταν ικανοί να βρίσκουν λύση στις διαφορές τους. Αν έχετε αποδεχτεί πως ζείτε σε μια εξομοίωση δεν σημαίνει πως είστε ένας απλός “Sim”, γιατί ξέρετε πως είστε αθάνατοι αφού έχετε ψυχή. Υπάρχουν στην Βίβλο πάρα πολλές αλήθειες, οι οποίες μας δόθηκαν με μεταφορές. Μας λέει πως στην αρχή η πραγματικότητα ήταν “Α” και μετά άλλαξε σε “Ω” και μετά άλλαξε σε “Υ”.


Τρελοί σαν εμένα προτάσσουν ως επιχειρήματα τις πρώτες σελίδες στη Γένεση, ότι η πραγματικότητα διαστρεβλώθηκε από κάτι. Την Δευτέρα το ερπετό επηρέασε την ανθρωπότητα και ο κόσμος άλλαξε εντελώς την Τρίτη (συνόψισα σχεδόν σε μια γραμμή την γνωστή ιστορία). Θεωρώ πως το ερπετό χρησιμοποιήθηκε ως μεταφορά για αυτό που επηρέασε την πραγματικότητα μιας και η Γένεση μας λέει πως ο κόσμος ήταν σαν τον κήπο της Εδέμ και την επόμενη κάτι άλλο.

Μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει αλλά ο Σατανάς δεν αναφέρεται πουθενά στη Γένεση αλλά μόνο το ερπετό (!!!). Το ερπετό έπεισε την Εύα, όχι ο Σατανάς! Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να συμπεράνουμε πως το ερπετό είναι ο Σατανάς αλλά ταυτόχρονα είναι και εγωιστικό. Πως ξέρουμε τι ήταν το ερπετό και προπαντός τι αντιπροσωπεύει; Η ίδια η Βίβλος δεν μας επεξηγεί τι ήταν αυτό το ερπετό!


6) MandelaEffect

Δεν νομίζω πως χρειάζεται να αναφερθώ ξανά σε αυτό το φαινόμενο. Αυτό όμως που θέλω να καταστήσω σαφές είναι πως όσοι πιστεύετε πως είστε επηρεασμένοι, “αγκιστρωθείτε” από ένα τρομερά αλλαγμένο γεγονός για εσάς και κρατήστε το στη μνήμη σας. Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποτε να χρειαστεί να το επαναφέρετε στη μνήμη σας…


7) Δαρβινική θεωρία

Το σώμα μας αδυνατεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον αυτής της πραγματικότητας. Είναι πολύ ευαίσθητο, το δέρμα μας πολύ λεπτό, οι αρθρώσεις αδύνατες και οι μυς μας δεν είναι δυνατοί. Σε μια αναπάντεχη αναμέτρηση για την επιβίωση μας με ένα άγριο ζώο μαντέψτε ποιος δεν θα επιβιώσει. Μπορεί να έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια, όμως παραμένουμε αδύναμα πλάσματα. Αυτή η Δαρβινική θεωρία της εξέλιξης αντί να μπορέσει να δώσει μια λογική εξήγηση για την εξέλιξη, προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά. Αδυνατεί να εξηγήσει την αδυναμία μας να αποφύγουμε τα εγκαύματα από τον ήλιο, όπως και το κρύωμα το χειμώνα. Γιατί να μην μπορεί να εξηγήσει όχι μόνο την αδύνατη προσαρμογή μας σε αυτά αλλά και πως καταφέραμε να επιβιώσουμε ως είδος τόσα χρόνια ενώ δεν ήμασταν και τόσο έξυπνοι (και ταυτόχρονα σωματικά αδύναμοι);

Ακόμα και με τα ξύλα και τις πέτρες που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι ως όπλα απέναντι στα άλλα θηρία, έπρεπε να είχαμε εξαλειφθεί προ πολλού...Αν κάποιος σκοπεύει να ισχυριστεί πως κάποτε ήμασταν δυνατοί και ευλύγιστοι για να αντιμετωπίσουμε τα θηρία αλλά πλέον στην καθημερινότητα μας δεν χρειάζεται, τότε γιατί αυτές οι ικανότητες δεν παρέμειναν στις επόμενες γενιές ως ένστικτο αυτοσυντήρησης/επιβίωσης; Οι ικανότητες δεν χάνονται ΠΟΤΕ, αντιθέτως μεταδίδονται! Αν το σκεφτείτε, κάτι που διευκόλυνε την επιβίωσή μας είναι οι συσκευές που παράγουν ζέστη και κρύο.

Ο ίδιος ο Δαρβίνος δεν έλεγε “η επιβίωση του ισχυρότερου (και ευκολοπροσάρμοστου)”; Αφού επιβιώσαμε χάρη στο ένστικτο μας, που εξαφανίστηκαν αυτές οι γενετικές ικανότητες μετά από τόσα χρόνια εξέλιξης; Να κάνω μια υπόθεση; Μάλλον δεν τις είχαμε ποτέ…… Η απόκτηση ικανοτήτων απαιτεί εκατομμύρια χρόνια και σίγουρα θα ήταν αδύνατο να χαθούν σε μερικούς αιώνες…

Η Θεωρία του Δαρβίνου πιθανόν να είναι μια μπούρδα…Μπορεί να σας σοκάρει να το λέει κάποιος που σχεδόν αρνείται την ίδια την πραγματικότητα ή να ακούγομαι και εριστικός. αλλά ίσως θα έπρεπε να λάβετε και υπόψη το πλύσιμο εγκεφάλου που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Μπορεί να σας κακοφαίνεται αλλά παρουσιάζω γεγονότα που βασίζονται στην κοινή λογική που θέλουν να μας στερήσουν (και ίσως δεν είναι τόσο κοινή πια).


Για μένα ο σκοπός του Δαρβίνου δεν ήταν να φτιάξει μια θεωρία αλλά να μας παραπλανήσει, γιατί έτσι δουλεύει το σύστημα. Πιστεύετε πως η Γη γεννήθηκε πριν δισεκατομμύρια χρόνια και οι άνθρωποι έχουν ιστορία μόλις μερικών χιλιάδων ετών;


8) Η χρονικά σύντομη ύπαρξή μας

Από μια κοσμική οπτική γωνία, η ροή της ζωή στη Γη είναι τόσο γρήγορη όσο ένα βλεφάρισμα. Μία μέρα θα μπορούσε να είναι ίση με 100 χρόνια αν ήσασταν μια κοσμική οντότητα. Από θεολογική άποψη, άραγε μία τόσο μικρή χρονική διάρκεια της ύπαρξής είναι αρκετή για να αποφασιστεί το αν αξίζουμε να βρισκόμαστε στον παράδεισο ή την κόλαση; Ξέρουμε όμως βαθιά μέσα μας ότι η ζωή μας έχει νόημα, συνέπεια και σκοπό (και ας είναι χρονικά σύντομη). Ίσως το νόημα της ζωής να είναι να ανακαλύψουμε πως όντως έχει νόημα!

Πιθανόν οι συνέπειες που μάθαμε και πάντα μας υπενθυμίζουν τα εκκλησιαστικά βιβλία για τον παράδεισο και την κόλαση να μην είναι τίποτα παραπάνω από μια υπενθύμιση! Θεωρώ πως είμαστε πνευματικά ανώριμοι ακόμα και στα 100 (το στρογγυλεύω...) χρόνια της ζωής μας για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την σπουδαιότητα της ύπαρξής μας, πάντα με το σκεπτικό πως η ζωή κυλάει υπερβολικά γρήγορα….


9) Διάστημα

Δεν πιστεύω απολύτως τίποτα για αυτό που μας λένε ως προς το “Τι είναι (ή δεν είναι) το Διάστημα”, δεν πιστεύω πως είναι ακριβής η περιγραφή του. Επιστήμονες, θεωρητικοί φυσικοί και αστροφυσικοί πιστεύουν πως η ύπαρξή μας ουσιαστικά είναι μια ψευδαίσθηση στηριζόμενοι στην θεωρία της “Ολογραφικής αρχής για τις μαύρες τρύπες”. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτή τη στιγμή κατοικούμε σε μία μαύρη τρύπα και πως αυτές δεν αποτελούν συγχρονικότητες που όλα περνούν μέσα από αυτές και συνθλίβονται, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι σκουλικότρυπες.


Θεωρούν πως οι εξωτερικές άκρες τους “απορροφούν” πληροφορίες από οτιδήποτε περνάει κοντά από αυτές και η πληροφορία αυτή να προβάλλεται μέσα στη μαύρη τρύπα.

(Με την πιο πάνω θεωρία θέλω απλά να τονίσω πως ίσως τελικά εμείς οι συνωμοσιολόγοι δεν είμαστε όσο τρελοί θέλετε να πιστεύετε που λέμε πως μπορεί η ζωή μας τελικά να μην είναι τίποτα παραπάνω από μια εξομοίωση.)


Αν το πάω και ένα βήμα παραπέρα, θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε πως η θεωρία αυτή δεν απέχει και πολύ ως προς τη διατύπωση του μύθου του σπηλαίου του Πλάτωνα, ο οποίος, πρώτος συνέλαβε την ιδέα πως υπάρχει το ενδεχόμενο τίποτα να μην είναι αυτό που φαίνεται. Έχουμε το μύθο που διατυπώθηκε το 400 π.Χ. και μετά από χιλιάδες χρόνια, με την εξελισσόμενη επιστήμη, οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν τις ενδείξεις για μία ψεύτικη πραγματικότητα!


Έπεται συνέχεια….

23 views0 comments
bottom of page