top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Ο Χάρτης “Cult Of Baal” (Λατρεία του Βάαλ)



Εισαγωγή

Σε όσους αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας, έχουν εμμονή με το να προσπαθούν να κατανοήσουν από που όλα ξεκίνησαν και πιθανώς που οδηγούν. Πάντα οι πληροφορίες είναι σκόρπιες και πρέπει να ενώσουμε τα κομμάτια (χωρίς τις περισσότερες φορές να υπάρχει επιτυχία). Πρόσφατα ο Dylan Louis Monroe αποπειράθηκε να φτιάξει τον “χάρτη της Λατρείας του Baal” (Cult of Baal ή Q-Map) κατά τον οποίο ξεκινάει από την απαρχή της γνώσης της ύπαρξης του Θεού και φτάνει έως τις μέρες μας με τους Illuminati και το “Βαθύ κράτος”. Θα μπορούσε άραγε αυτός ο χάρτης να απεικονίζει την πραγματικότητα;

Σύντομο βιογραφικό


Ο Dylan Louis Monroe είναι ένας Αμερικανός καλλιτέχνης που μένει στο Σινσινάτι του Οχάιο. Στη Νέας Υόρκη, εργάστηκε στην βιομηχανία μόδας για 7 χρόνια, σχεδιάζοντας εκτυπώσεις, ενδύματα και κοσμήματα. Το 2017, ξεκίνησε το "Deep State Mapping Project" ως απάντηση στο συνεχώς μεταβαλλόμενο πολιτικό κλίμα της Αμερικής.

Ο Dylan είχε ξεκινήσει να ερευνά συνωμοσίες από το 2005, όταν ζούσε δύο τετράγωνα νότια του χώρου του World Trade Center και ανακάλυψε τις θεωρίες γύρω από το WTC 7, οι οποίες τον οδήγησαν σε ανεξερεύνητα μονοπάτια τα οποία τον οδήγησαν στη δημιουργία του «Q-web». Το "Q-web" του εξαπλώθηκε αστραπιαία μέσω του “Dark Web” το 2018 και ίδιος λίγο αργότερα έφτιαξε το δικό του ηλεκτρονικό μαγαζί για την προώθησή του.

Σε συνέντευξή του ο ίδιος είχε πει: ”To επίκεντρο είναι ένα χρονολόγιο της κρυμένης ιστορίας μας, εστιάζοντας σε κυβερνητικά έργα και διαδικασίες, σε αποκρυφιστικές πεποιθήσεις που κατέχουν οι “ελεγκτές” του πλανήτη μας, αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες, ψέματα που έχουν πουληθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (Fake news) και γενικά πράγματα που δεν θα διαβάσετε στην κανονική ιστορία.” Περαιτέρω επισημαίνει πως: ”Όλες οι πληροφορίες θα πρέπει να θεωρούνται ως "θεωρία" και σκοπός είναι σας ενθαρρύνω να τις διερευνήσετε μόνοι σας και να καταλήξετε στα δικά σας συμπεράσματα”.

Παρουσίαση Q-Map - Επεξήγηση

To χρονοδιάγραμμα χωρίζεται στο κέντρο σε δύο κατηγορίες: "Τεχνολογία / Πνευματικότητα" (στα αριστερά) και "Πόλεμος / Βία" (στα δεξιά). Πολλοί όροι σχετίζονται με τους πλησιέστερους παρακείμενους όρους χωρίς βέλος. Θα παρατηρήσετε πως πολλές συνδέσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, τελικά δεν σχεδιάστηκαν με σκοπό τη διατήρηση της αναγνωσιμότητας του κειμένου. Μερικά θέματα περιλαμβάνονται επειδή είναι ιστορικώς σημαντικά και σχετίζονται με τη θεματολογία. Ίσως το παρακάτω σχεδιάγραμμα σας βοηθήσει!



Επίλογος

Αν ασχοληθείτε με την μελέτη του χάρτη, θα παρατηρήσετε πως οι παρεχόμενες πληροφορίες είναι μια συνάθροιση όσων ήδη γνωρίζουμε (;;;;) από διάφορους ερευνητές. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο χάρτης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και σκοπό έχει τον αποπροσανατολισμό και όχι την γνώση. Θα μπορούσε άραγε ένα μόνο άτομο να καταβάλλει τόσο κόπο για την καταγραφή των πληροφοριών μονό και μόνο για να μας παραπληροφορήσει;

275 views0 comments
bottom of page