top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Μπορεί το βιβλίο “GrandGrimoire” να καλέσει το Σατανά;



Εισαγωγή

Από την αρχή της ιστορίας του κόσμου, η ανθρωπότητα πίστευε στην μαγεία, στα φυλαχτά καιστις επικλήσεις.Οι τρόποι για να επιτευχθούν οι επικλήσεις καταγράφονταν σε τόμους βιβλίων, τα οποία,καλούνταν «Grimoire» (=γριμόρια). Ένα όμως βιβλίο που κατείχε ιδιαίτερη θέση λόγω της γνώσης που ήταν καταγεγραμμένηκαι ήταν γνωστό ως «GrandGrimoire”(=Μέγα γριμόριο)ή επίσης γνωστό με το όνομα «Κόκκινος Δράκος». Ο λόγος που θεωρείται ξεχωριστό είναι γιατί περιέχει εξειδικευμένες τελετουργίες για να καλέσεις την πιο σκοτεινή οντότητα από όλες, τον Σατανά! Άραγε αυτό βιβλίο θα μπορούσε να τον καλέσει;

Το GrandGrimoire


Η προέλευση του GrandGrimoireείναι εξίσου περίεργη όπως και το περιεχόμενό του. Στην αρχή του βιβλίου αναγράφεται πως το περιεχόμενό του αποτελείται από διάφορα συγγράμματα του βασιλιά Σολομώντα που έζησε περίπου 1000 χρόνια πριν τη γέννηση του Ιησού, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του περιεχόμενου μιας και δεν είναι εύκολο να ψάξουμε τόσο παλιά στο παρελθόν.


Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα: “O βασιλιάς Σολομώντας υποχρέωσε, με τη βοήθεια του φυλαχτού του, τα πνεύματα να τον υπακούν. Μια ιδιοφυία σαν αυτόν με την ιδανική χρήση των λέξεων και το φυλαχτό του κατάφερε να τιθασεύσει ακόμα και τα πιο δυνατά πνεύματα”.Το Grimoireχωρίζεται σε δύο μέρη:

  1. Στο πρώτο μέρος δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για την κατασκευή ενός φυλαχτού παρόμοιο με του Σολομώντα (RodAmulet). Βάση του βιβλίου: “Με τη δύναμη αυτού του φυλαχτού εμφανίζονται σύννεφα και θα ξεσπούν θύελλες σε όποιο μέρος επιθυμεί ο κάτοχός του”. “Με αυτό μπορεί να ελέγχει πνεύματα και να αναγκάζει δαίμονες να βρίσκονται υπό τις διαταγές του.” Βέβαια ο κάτοχος του φυλαχτού για να μπορέσει να το αξιοποιήσει, πρέπει να κάνει κάποιες θυσίες όπως να αλλάξει τον τρόπο ζωής του. Για να γίνει μεγάλος όπως όπως οι αρχαίοι, δεν πρέπει να έρθει σε ερωτική επαφή για μεγάλο χρονικό διάστημα (κοινώς αποχή), να ακολουθήσει λιτό τρόπο διατροφής, να φοράει τα ίδια ρούχα για ένα μήνα κ.α. Ουσιαστικά πρόκειται για θυσία ζωής, χρημάτων και προσπάθειας μιας και αυτή η τελετουργία αποσκοπεί στο κάλεσμα του Σατανά ή του «δεξιού χεριού του», LucifugeRofocale.

  2. Στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνονται εναλλακτικές μέθοδοι επικλήσεων.


Υπάρχουν φήμες πως κάποια ιστορικά πρόσωπα απέκτησαν πρόσβαση στο GrandGrimoire. Δύο από αυτούς είναι ο Γιόχαν Φάουστ (1480), μάγος και αστρολόγος, γνωστός για «την διαβολική» συμπεριφορά του, αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της εποχής ο οποίος από άλλους χαρακτηριζόταν ως απατεώνας και από άλλους πως είχε συνάψει συμφωνία με τον Διάβολο. Την πιο σύγχρονη εποχή, το 1906, ο ΆλιστερΚρόουλι έκανε εξάμηνες τελετουργίες για να καλέσει τον φύλακα άγγελό του, με παρόμοιο τρόπο που καλεί κάποιος τον Διάβολο. Ανεπιτυχώς για εκείνον δεν τα κατάφερε αλλά πέτυχε να χαρακτηριστεί ως σατανιστής και να κατηγορηθεί για άσκηση μαγείας.

Επίλογος


Εκτός από τις επικλήσεις, το βιβλίο περιέχει και πιο απλά τελετουργικά για υπεράνθρωπη ταχύτητα, τύχη, αποφυγή εγκυμοσύνης, νεκρομαντεία, ερωτικά φίλτρα ακόμα και τρόπους για τη δημιουργία της φιλοσοφικής λίθου. Παρόλο που ακόμη και σήμερα είναι διαπραγματεύσιμη για ορισμένους η ύπαρξη του Θεού ή του Σατανά, είναι αδύνατο να αποδειχτεί αν η περιγραφή της διαδικασίας των τελετουργιών έχουν όντως κάποιο αποτέλεσμα. Πολλοί λένε το δοκίμασαν, αλλά κανένας δεν είπε πως τα κατάφερε! Άραγε μπορεί να καλέσει το Σατανά;

563 views0 comments
bottom of page