top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Υπάρχουν μάγισσες;



H Sally Quinn ειναι γνωστή δημοσιογράφος και χοίρα του Benjamin Bradlee, συντάκτη στην Washington Post την εποχή του σκανδάλου Watergate και φίλη των Kennedy με επιρροή που δεν πρέπει να θεωρείται ασήμαντη. Το 2017, η Quinn έκανε μια δήλωση,η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη, δηλαδή πως ασχολείται με την μαγεία.


Βέβαια δεν στάθηκε μόνο σε αυτό αλλά παραδέχτηκε πως όσο ζει έχει κάνει μάγια σε τρεις ανθρώπους (σε ένα αντίζηλο, σε ένα μέντιουμ και έναν συντάκτη) και επειδή ήταν μαύρη μαγεία, πέθαναν!!!Θα μπορούσε αυτή όμως η δήλωση αυτή να σταθεί; Υπάρχουν μάγισσες που μπορούν να κάνουν μάγια;

Ορισμός και χρονικό της μαγείας

Ως όρος “μάγισσα” είναι εκείνη που εξασκεί την τέχνη της μαγείας. Οι ρίζες της λέξης αυτής είναι από την εποχή των Αγγοσαξόνων και ανεφερόταν σε εκείνον/εκείνη που κατείχε υπερφυσικές δυνάμεις. Οι μάγισσες είχαν ταυτιστεί με τη μαντεία, δηλαδή γνώριζαν από πριν τι θα συμβεί. Από το Μεσαίωνα, οι μάγισσες θεωρούνταν επικίνδυνες. Οι νόμοι του Αλφρέδου του Μέγα απαγόρευαν σε όλους να έχουν επαφές με μάγισσες αλλιώς τους περιμενε ο θάνατος. Μέχρι τον 15ο αιώνα, ο φόβος των μαγισσών ήταν ακόμη υπαρκτός και η ταύτισή τους με την μαγεία και τον Διάβολο ήταν η πιο συνηθισμένη κατηγορία.


Έτσι αρχίσε ένα ανελέητο κυνήγι που κράτησε τρεις αιώνες και το 1692, οδήγησε σε μία από τις πιο γνωστές δίκες στην Ιστορία, γνωστή ως “Δίκη του Σάλεμ”, όπου καταδικάστηκαν σε θάνατο 25 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Σήμερα οι μάγισσες, δεν έχουν την άσχημη εικόνα που τους έχει δοθεί αλλά παρουσιάζονται περισσότερο αθώες με κωνικά καπέλα και μια σκούπα ως όχημα.

Η μαγεία είναι άρρικτα συνδεδεμένη με τον Παγανισμό και στην πίστη ότι με τις τελετουργίες μπορείς να αλληλεπιδράσεις με την φύση είτε για να θεραπεύσεις είτε να κάνεις κακό σε κάποιον. Η πιο διαδεδομένη μορφή της στη σύγχρονη εποχή είναι η “Wicca”.


Δημιουργήθηκε το 1948 από τον Gerlad Gardner και εστιάζει. Δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του κακού αλλά πως όταν κάνεις κακό (μέσω μαγείας) σε κάποιον αυτο επιστρέφει σε σένα εις τριπλούν, κάτι που δεν έχει ακόμα συμβεί στην Sally Quinn!

Επίλογος


Θα μπορούσε “τα μάγια” που έκανε η Quinn να έχουν όντως αποτέλεσμα; Μπορεί όντως να έχει πραγματικές δυνάμεις να το πετύχει; Επιστημονικά είναι αδύνατο να αποδειχτεί και σίγουρα δεν μπορεί να συλληφθεί για φόνο μιας και δεν μπορεί να αποδειχτεί η ανάμιξή της. Άραγε να σκοτώνει η μαγεία; Όντως σκοτώνει, αλλά όχι με τον τρόπο που φανταστήκατε! Μπορεί να μην υπάρχουν αποδείξεις πως οι προσευχές ή οι ψαλμοί θεραπεύουν ή σκοτώνουν αλλά η εφαρμογή της μαγείας έχουμε δει πως οδηγεί στο θάνατο όσων την ασκούν, είτε από το νόμο είτε από τον οργισμένο όχλο. Μόνο στην Αμερική πιστεύεται πως υπάρχουν δύο εκατομμύρια ανθρώπων που ασχολούνται με τη μαγεία, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα...πως μάγισσες υπάρχουν! Το αν οι δυνάμεις τους είναι πραγματικές, το αφήνουμε σε εσάς...

648 views0 comments
bottom of page