top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Η απόδραση του Χίτλερ



Αν ψάξουμε εξονυχιστικά, θα δούμε πως υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που δείχνουν πως όντως ο Χίτλερ πεθανε στο οχυρό το 1945. Κάποτε ο Αμερικανός πρόεδρος Roosevelt είπε πως: “Υπάρχουν υπόνοιες πως ο Χίτλερ πέθανε αλλά καμία ισχυρή απόδειξη ότι είναι νεκρός”. Ακόμα και κατά την δίκη της Νυρεμβέργης είχε αφεθεί ανοιχτή η πιθανότητα πως είχε φύγει από το Βερολίνο. Το μόνο που βρέθηκε ήταν κομμάτια από κρανίο το οποίο τελικά ανακαλύφθηκε πως ανήκε σε γυναίκα.


Πρόσφατα, σε έγγραφα που ήρθαν στην δημοσιότητα από την CIA, βλέπουμε πως ο Χίτλερ έζησε στην Κολομβία ως εργάτης σε ναυτηλιακή εταιρία πριν φύγει στην Αργεντινή. Αν η αυτοκτονία στο οχυρό πρόκειται για μια ιστορία ως πρόσχημα και όντως δραπέτευσε, που μπορεί να κρύφτηκε;

Πιθανά μέρη διαφυγής

Ισπανία


Η Ισπανία δεν είναι τόσο διαδεδομένο μέρος ως τόπος παραμονής αλλά ως τόπος φυγής από την Ευρωπαϊκή ήπειρο προς την Αμερική. Πέρασε όμως ποτέ από εκεί και ποια στοιχεία/πληροφορίες το στηρίζουν; Στις 22 Απριλίου 1945, ο Χίτλερ παραδέχτηκε πως έχασαν τον πόλεμο και στις 29 παντρεύτηκε την Έμα Μπράουν. Σύμφωνα με τη θεωρία, αντί να αυτοκτονήσουν διέφυγαν μέσω των υπόγειων στοών σε μια τοποθεσία όπου ο πιλότος Peter Baumgart τους πήγε αρχικά στη Δανία και μετά στην Ισπανία. Στην δίκη της Νυρεμβέργης παραδέχτηκε πως όντως έτσι συνέβη.


Η Ισπανία ήταν ουδέτερη χώρα κατα την διάρκεια του πολέμου και ο Σταρτηγός Franco ως δικτάτορας δεν θα είχε πρόβλημα να εξυπηρετήσει τον Χίτλερ όπως άλλωστε βοήθησε πολλούς στρατηγούς του.

Αργεντινή


Μια από τις επικρατέστερες θεωρίες είναι η Αργεντινή. Ο αντιπρόεδρος της Αργεντινής Juan Domingo Perón έιχε εκφράση τον θαυμασμό του για χώρες με φασιστικά καθεστώτα και προσέφερε στέγη σε όσους Ναζί είχαν ζητήσει. Τρανταxτό παράδειγμα αποτελεί ο Adolf Eichmann, ο οποίος έζησε άνετα μέχρι την σύλληψή του από τους Ισραηλινούς. Σύμφωνα με αυτή την θεωρία, από την Ισπανία Επιβιβάστηκε σε ένα υποβρύχιο προς την Αργεντινή. Σύμφωνα με τον Simon Dunstan, στο βιβλίο του “The Grey Wolf,” οι περισσότεροι κάτοικοι της Λατινικής Αμερικής είχαν δει τον Χίτλερ. Επίσης, έμαθε πως είχε αποκτήσει δυο κόρες ενώ το 1953 χώρισε και πέθανε φτωχός το 1962.

Ανταρκτική


Μπορεί να μην είναι ιδανικός τόπος διαμονής αλλά η Ανταρκτική θεωρείται από τα υποψήφια μέρη. Πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ναζί είχαν διεκδικήσει ένα κομμάτι της Ανταρκτικής με το όνομα “Νέα Σουηβία”. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως χρησιμοποιήθηκε ως οχυρό σε περίπτωση που χανόταν ο πόλεμος και ως τόπος ανάπτυξης τεχνολογίας.

Επίλογος

Παρόλο που τεχνικά είναι εφικτό να διέφυγε από το οχυρό του, θα ήταν αδύνατο για κάποιον που έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να υποφερούν να ζήσει μια ήσυχη ζωή. Αν όμως θέλουμε να εικάσουμε πως κατάφερε να ξεφύγει, πιο πιθανό μέρος θα ήταν η Αργεντινή. Παρόλα αυτά, όσο τα στοιχεία παραμένουν αδύναμα, μόνο υποθέσεις θα μπορούμε να κάνουμε για το τι πραγματικά συνέβη.

Έγγραφο CIA:

https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/HITLER%2C%20ADOLF_0003.pdf

20 views0 comments
bottom of page