• The Codex Cultus Concept

Το ουράνιο φαινόμενο της Νυρεμβέργης (1561)Το ουράνιο φαινόμενο του 1561 ήταν μια μαζική παρατήρηση ουράνιων φαινομένων ή αγνώστων στοιχείων ιπτάμενων αντικειμένων (UFO) πάνω από τη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Το φαινόμενο αυτό έχει ερμηνευτεί από σύγχρονους ενθουσιώδεις ερευνητές ως εναέρια μάχη, πιθανώς εξωγήινης προέλευσης. Η άποψη αυτή απορρίπτεται από τους σκεπτικιστές, μερικοί από τους οποίους συμφωνούν με τα γραπτά του Carl Jung σχετικά με το θέμα ενώ άλλοι βρίσκουν ότι το φαινόμενο είναι πιθανόν το φαινόμενο της Παρηλίας (Sun Dog).

Ιστορία του φαινομένου


Την αυγή στις 14 Απριλίου 1561, οι κάτοικοι της Νυρεμβέργης είδαν αυτό που περιγράφουν ως εναέρια μάχη, ακολουθούμενη από την εμφάνιση ενός μεγάλου μαύρου τριγωνικού αντικειμένου και έπειτα από μια μεγάλη σύγκρουση έξω από την πόλη. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, υπήρχαν εκατοντάδες σφαίρες, κύλινδροι και άλλα αντικείμενα με περίεργο σχήμα που έκαναν ακαθόριστες κινήσεις. Ένα αναλυτικό άρθρο του Hanns Glaser δημοσιεύθηκε αργότερα περιγράφοντας αναλυτικά το γεγονός. Σύμφωνα με αυτό, εμφανίστηκαν αντικείμενα διαφόρων μορφών, όπως σταυροί, σφαίρες, δύο σεληνιακές αψίδες, ένα μαύρο δόρυ και σωληνοειδή αντικείμενα από τα οποία αναδύθηκαν διάφορα μικρότερα, στρογγυλά αντικείμενα και στρέφονταν γύρω από τον ουρανό την αυγή.

Περιγραφή του φαινομένου

Βάση του άρθρου του Hanns Glaser, το πρωί της 14ης Απριλίου 1561, μεταξύ 4 και 5 π.μ., έκανε την εμφάνισή του ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο εμφανές στη Νυρεμβέργη και τα περίχωρα από πολλούς άνδρες και γυναίκες.


Στην αρχή εμφανίστηκαν στη μέση του ήλιου δύο κατακόκκινα ημικυκλικά τόξα. Και στον ήλιο, στην πάνω και κάτω πλευρά, το χρώμα ήταν κατακόκκινο, υπήρχε μια στρογγυλή σφαίρα με σκούρο χρώμα (μαύρο), ομοίως, υπήρχαν και άλλες πολλές μπάλες. Ανάμεσα σ 'αυτές τις σφαίρες υπήρχαν ορατές μερικές κόκκινες σε σχήμα σταυρού. Αυτά άρχισαν να πολεμούν μεταξύ τους για πάνω από μία ώρα. Μετά από αυτό, υπήρχε κάτι σαν ένα μαύρο δόρυ, του οποίου η κορυφή έδειχνε προς τα ανατολικά ενώ η βάση δυτικά. Σύμφωνα με το άρθρο, όλα αυτά τα εξέλαβαν ως σημάδι από το Θεό ως τιμωρία ώστε να μετανοήσουν και να μην περιφρονούν τα σημάδια του.

Σύγχρονες προσεγγίσεις


Σύμφωνα με τον συγγραφέα Jason Colavito, το άρθρο αυτό έγινε γνωστό στη σύγχρονο κόσμο αφού δημοσιεύθηκε στο βιβλίο του Carl Jung “Flying Saucers: A Modern Myth of Things Seen in the Skies”του 1958, ένα βιβλίο στο οποίο αναλύεται η έννοια των UFO.


Στο βιβλίο του, ο Jung εξέφρασε την άποψη ότι η θέαση πιθανόν ήταν ένα φυσικό φαινόμενο στο οποίο προσέδωσαν θρησκευτικές και στρατιωτικές ερμηνείες:

1) Η θρησκευτική ερμηνεία εστιάζει στους σταυρούς. Ο Jung το ανέλυσε ως εξής: “Oι εικόνες από τις τέσσερις σφαίρες σε συνδυασμό με τις γραμμές υποδηλώνουν διασταυρωμένες τετραετίες γάμου και αποτελούν το πρότυπο για τον «πρωτόγονο γάμο με ξαδέλφια». Επίσης, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα σύμβολο της εξατομίκευσης.


2) H στρατιωτική ερμηνεία θα έβλεπε τους σωλήνες ως κανόνια και τις μαύρες σφαίρες ως μπάλες για τα κανόνια.

Μερικοί υποστηρίζουν πως οι κάτοικοι της Νυρεμβέργης αντίκρυσαν αερομαχίες με αεροπλάνα του Β' Παγκοσμίου πολέμου μιας και η περιγραφή θα μπορούσε άνετα ταιριάξει με αυτά. Οι μαύροι κύκλοι θα μπορούσαν να είναι καπνοί από τις εκρήξεις στον ουρανό ενώ οι σταυροί ταιριάζουν στην εμφάνιση των αεροπλάνων, τα οποία ενίοτε θα πέταγαν σε σχηματισμό. Δηλαδή, υπήρξε μια “ρωγμή” στο χωροχρονικό συνεχές και οι κάτοικοι αντίκρυσαν ένα γεγονός το οποίο θα συνέβαινε σε περίπου 400 χρόνια.Μια άλλη προσέγγιση, στηριζόμενη από τους σκεπτικιστές είναι “το φαινόμενου του Παρήλιου” (Sun Dog) που δημιουργείται από τη διάθλαση του φωτός, από τους εξαγωνικούς κρυστάλλους πάγου. Οι κρύσταλλοι πάγου δρουν ως πρίσματα και κάμπτουν τις ακτίνες φωτός. Αν οι κρύσταλλοι είναι ευθυγραμμισμένοι, διαθλάτε το φως του ήλιου οριζόντια και έτσι εμφανίζονται οι «ψεύτικοι ήλιοι» πάνω από τον ορίζοντα, στο ίδιο ύψος περίπου με τον ήλιο. Μπορεί να εμφανίζεται οπουδήποτε στον κόσμο και οποιαδήποτε εποχή αλλά δεν είναι πάντα εμφανές.

ΕπίλογοςΘα μπορούσε αυτό το φαινόμενο να οφείλεται σε μάχη UFO στον ουρανό, σε ρωγμή στο χωροχρονικό συνεχές ή στο “φαινόμενο του Παρήλιου” και τελικά τι αντίκρυσαν οι κάτοικοι; Η αλήθεια τελικά ίσως και να είναι πιο περίεργη από όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε...

#ψυχολογία #πίστη #δαίμονες #θρησκεία #μυθολογία #Έρευνα #ορμπς #επιστήμη #ανεξήγητο #Mυστήριο #Ιστορία #Λαογραφία #Παραφυσικό #Λογική #αστικόςθρύλος #Παράδοση #Σύμβολα

206 views0 comments