top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Υπάρχουν χρονοταξιδιώτες;



Εισαγωγή

Το Μάρτιο του 2003, το FBIσυνέλαβε τον 44χρονο AndrewCarlssin, ο οποίος στάθηκε τυχερός με την αγορά συγκεκριμένων μετοχών του Χρηματιστηρίου μιας και σε διάστημα 2 εβδομάδων τα 800 δολάρια που επένδυσε κατάφερε να τα κάνει 30 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που κίνησε την υποψία των αρχών! Παρόλο που θα μπορούσε να ισχυριστεί πως ήταν ένα τυχαίο γεγονός, μετά από μια 4ωρη ανάκριση αποκάλυψε πως οι 126 μετοχές που επέλεξε είχαν κέρδη γιατί το γνώριζε μιας και είναι χρονοταξιδιώτης, ο οποίος ταξίδεψε 250 χρόνια πίσω στο παρελθόν (από το έτος 2256).


Τελικά ο Carlssin ήταν χρονοταξιώτης;

Σύλληψη και επεισοδιακή εξαφάνιση

Το σίγουρο είναι πως στην αρχή δεν πίστεψαν την ιστορία του. Η επίσημη απάντηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήταν πως: «Είναι τρελός ή παθολογικός ψεύτης. Κάθε συναλλαγή που πραγματοποίησε, βασιζόταν σε προμελετημένες επιχειρηματικές συγκυρίες και οι πληροφορίες θα μπορούσαν να βρεθούν εκ των έσω και μόνο».

Ο Carlssin δεν αποκάλυψε τις πηγές του και επέμενε στην αρχική του δήλωση. Το μόνο που παραδέχτηκε είναι η λανθασμένη τακτική που ακολούθησε και οδήγησε στη σύλληψή του: «Σκόπευα να το κάνω να φαίνεται φυσιολογικό, να χάσω μερικά λεφτά από ατυχή επιλογή μετοχών αλλά τελικά την πάτησα».


Ως συμβιβασμό για να αφεθεί ελεύθερος, υποσχέθηκε πως θα τους αποκάλυπτε το κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και τον τρόπο για τη θεραπεία του AIDS, παραμένει όμως άγνωστο αν ποτέ τα αποκάλυψε. Δεν αποκάλυψε που είχε κρύψει τη χρονομηχανή, για να μην πέσει σε λάθος χέρια. Το FBI σθεναρά αποφάσισε να μάθει περισσότερα για την ταυτότητα του Carlssin, όμως δεν υπήρχε κανένα πιστοποιητικό γέννησης ή ιατρικό αρχείο. Λίγες μέρες αργότερα, κάποιος του πλήρωσε την εγγύηση (1 εκατομμύριο δολάρια) και την ημέρα της ακρόασής του στο δικαστήριο (3 Απριλίου 2003) εξαφανίστηκαν τα ίχνη του και δεν βρέθηκε ποτέ!

Επιστημονική προσέγγιση

Μπορεί ως ιστορία να ακούγεται συναρπαστική, υπάρχει όμως η δυνατότητα να ταξιδέψουμε στο χρόνο; Και όμως, οι επιστήμονες λένε πως γίνεται! Βάση της δικής μας αντίληψης ταξιδεύουμε στον χρόνο ανά μία ώρα μετρώντας την πρόοδό μας ανά έτος (κοινώς τα γενέθλιά μας). Ο ίδιος ο Αϊνστάιν με την θεωρία της Σχετικότητας ισχυρίζεται πως ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον χρόνο. Στηριζόμενοι σε αυτή την θεωρία, οι επιστήμονες συμφωνούν ότι είναι πιθανό να ταξιδέψουμε στο μέλλον: 1) με την εκμετάλλευση της παραμόρφωσης του χρόνου από βαρυτικά πεδία και 2) με ταξίδι με την ταχύτητα του φωτός, όμως αποκλείουν την επιστροφή στο παρελθόν.


Δυστυχώς, η παραπάνω μέθοδος ακόμα και με την τεχνολογία μας είναι αδύνατο να εφαρμοστεί γιατί είναι πέρα από τις δυνατότητές μας. Το ταξίδι με την ταχύτητα του φωτός απαιτεί τεράστια ποσά ενέργειας και σκουλικότρυπες στις οποίες να έχει μελετηθεί η λειτουργία τους.

Παρόλο που η επιστήμη δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του Andrew Carlssin για ταξίδι στο χρόνο, τα νέα διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο ενώ το FBI και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν κατάφεραν να τον ξαναεντοπίσουν. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το FBI αναφέρει ότι: «Δεν έχουμε γνώση για κάποιον που έβγαλε 350 εκατομμύρια με μετοχές των 850 δολαρίων. Η ύπαρξη χρονοταξιδιωτών δεν έχει πέσει στην αντίληψη τουFBI».

Επίλογος


Hιστορία του Andrew Carlssin, πρωτοεμφανίστηκε στην σατιρική εφημερίδα WeeklyWorldNews, η οποία ειδικεύεται στην δημιουργία ιστοριών φαντασίας. Οι ισχυρισμοί του Carlssin και οι επίσημες δηλώσεις, ήταν φτιαχτές. Το άρθρο αρχικά κοινοποιήθηκε στο “Yahoo!” και διαδόθηκε και σε άλλα sites, κάτι κοινότυπο για την εποχή (2003) μιας και τα νέα διαδίδονταν τάχιστα χωρίς επαλήθευση της πηγής ή της εγκυρότητας της είδησης. Γι’ αυτό ο Carlssin εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος, γιατί πολύ απλά δεν υπήρξε ποτέ! Αν όμως ο ψεύτικος Andrew Carlssin αποκάλυψε το μυστικό του από την απροσεξία/απληστία του, πως γνωρίζουμε πως ένας πραγματικός χρονοταξιδιώτης δεν βρίσκεται ανάμεσά μας, παρατηρώντας τον κόσμο μας;

116 views0 comments
bottom of page