top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Θα μπορούσε ο Επιταχυντής Αδρονίων να μας φέρει σε επαφή με το Θεό;



Εισαγωγή

O Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (Large Hadron Collider ή LHC) είναι ένας επιταχυντής στοιχειωδών σωματιδίων (αδρόνιο) στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Κέντρων Ερευνών CERN της Γενεύης. Οι πρώτες δέσμες πρωτονίων μπορεί να άρχισαν να κυκλοφορούν στον επιταχυντή στις 10 Σεπτεμβρίου του 2008, σύντομα όμως παρουσιάστηκε πρόβλημα στους μαγνήτες του επιταχυντή. Έτσι η έναρξη της λειτουργίας του μετατέθηκε αρχικά για την άνοιξη και έπειτα για το καλοκαίρι του 2009 με απώτερο στόχο του να εξεταστούν κάποιες θεωρίες περί των σωματιδίων στην πράξη. Θα μπορούσε όμως ο σκοπός του να είναι διαφορετικός από εκείνον για τον οποίο προορίζεται;

Ποιος σκοπός του Επιταχυντή Αδρονίων;

Ένας από τους στόχους του Επιταχυντή Αδρονίων ήταν μέσω σύγκρουσης δύο υψηλής ενέργειας ακτίνων να αποδείξει πως το μποζόνιο του Higgs (το σωματίδιο του Θεού) όντως υπάρχει και η θεωρία του να επαληθευτεί. Επιστήμονες και συνωμοσιολόγοι έχουν αντίθετη άποψη και θεωρούν πως επιδίωξη τους είναι το κάλεσμα/επίκληση ενός Θεού.

Το 2008 η μαθηματική φυσικός Irina Aref'eva και ο Dr. από το Ινστιτούτο Steklov της Μόσχας, πρόεβλεψαν ότι ο αντιδραστήρας με τη συγκέντρωση ενέργειας σε ένα υποτομικό σωματίδιο θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι εξωπραγματικό. Θα οδηγούσε στην διαστρέβλωση του χωροχρόνου που με τη σειρά του θα οδηγούσε στη δημιουργία σκουλικότρυπας (wormhole).



Αυτή η ιδέα είχε διατυπωθεί από τον Αϊνστάιν και τον Ρόζεν το 1935 με τη Θεωρίας της Σχετικότητας, με την οποία πρότειναν ότι η γεφύρωση του χώρου και του χρόνου υπάρχει και μέσω αυτής το ταξίδι μεταξύ δυο σημείων θα διαρκούσε λιγότερο ακόμα και ανάμεσα σε δύο παράλληλα σύμπαντα.

Οι φανατικοί των θεωριών συνομωσίας, στηριζόμενοι στην παραπάνω θεωρία, πιστεύουν πως ο σκοπός της δημιουργίας του Επιταχυντή μόνο στην επιβεβαίωση της θεωρίας του Higgs δεν αποσκοπεί αλλά στην δημιουργία μιας υπόγειας σκουλικότρυπας η οποία θα αποτελέσει δίοδο μέσω της οποίας ο θεός θα εμφανιστεί στη Γη! Ένας απο αυτούς, ο Timothi Alberino, πιστεύει πως ο σκοπός των επιστημώνων είναι να καλέσουν τον Shiva, τον Θεό της καταστροφής, ο οποίος κατά τους Ινδούς βασικός σκοπός του είναι η καταστροφή του σύμπαντος και η γέννηση ενός καινούργιου. Τη σκέψη του αυτή τη στηρίζει στο άγαλμα που βρίσκεται στο Cern και απεικονίζει μια από τις μορφές του Shiva.


Αντιθέτως, ο Clide Lewis, υποστηρίζει πως το όνομα του Cern, παραπέμει στον Cernunnos, τον Θεό του Κάτω Κόσμου των Κελτών.

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως αυτοί που οι άνθρωποι αποκαλούν θεούς δεν είναι τίποτα άλλο από οντότητες άλλων διαστάσεων. Για παράδειγμα, ο Θεός των Χριστιανών όπως τον γνωρίζουμε από τις διδαχές της εκκλησίας βρίσκεται έξω από το δικό μας σύμπαν. Μήπως τελικά δημιούργησε τον κόσμο μας από καπου αλλού μιας και βρισκόμαστε σε ένα πολυσύμπαν;


Cernunnos

Επίλογος


Οι επιστήμονες επιμένουν πως ο σκοπός του Cern είναι καθαρά ερευνητικός και η χρήση του δεν εγκυμωνεί κάποιο κίνδυνο για τον πλανήτη, μια δήλωση με την οποία μέχρι στιγμής είναι συνεπείς. Δεδομένου των δισεκατομμυρίων που έχουν δαπανηθεί για την κατασκευή του και το ποσό της δουλειάς που έχει αφιερωθεί, είναι αδικία να μην αναγνωρίσουμε τα επιτευγματά του όπως την βεβαίωση της “θεωρίας του Higgs”. Η επισκίασή του με σκοτεινές δραστηριότητες όπως επικλήσεις θεών μέσω σκουλικότρυπων ή ταξιδιών στο χρόνο χωρίς να έχει παρατηρηθεί κάποιου είδους πύλης, παραμένουν στη φαντασία των φανατικών θεωριών συνωμοσίας, μέχρι στιγμής...


8 views0 comments
bottom of page