top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Ποιος είναι ο ρόλος ενός ερευνητή παραφυσικών φαινομένων ;



Τί κάνει ένας ερευνητής παραφυσικών φαινομένων; Ποιός είναι ο σκοπός του;

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σωστή σειρά και βάση πρέπει να τονίσουμε για πολλοστή φορά ότι ο όρος παραφυσικών φαινομένων είναι αδόκιμος... είναι παραπλανητικός. Ο σωστός όρος είναι ανεξήγητων φαινομένων. Φαινομένων που λαμβάνουν χώρα στον δικό μας κόσμο τον οποίο αντιλαμβανόμαστε με τις φτωχές και λιγοστές μας αισθήσεις. Άρα έχουμε να κάνουμε για φυσικά φαινόμενα άγνωστης προέλευσης, φαινόμενα τα οποία δεν έχουν εξηγηθεί ή κατανοηθεί μέχρι στιγμής.

Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους άλλων ομάδων ή ερευνητών για το πως αντιλαμβάνονται τέτοιες έρευνες. Μπορώ να μιλήσω όμως για την ομάδα μας στην Codex Cultus Concept.

Καταρχάς όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε αυτού του είδους τις έρευνες, το ξεκινήσαμε διότι μας άρεσε ή περιπέτεια της εξερεύνησης, η δίψα για μάθηση, η ανάγκη να έρθουμε σε επαφή με τις εσωτερικές μας αναζητήσεις και με την βοήθεια του βίντεο και της φωτογραφίας μπορούμε να τα ντύσουμε όλα αυτά, και να το μοιραστούμε με το κοινό μας, χωρίς υπερβολές χωρίς θεατρινισμούς, χωρίς δογματισμούς.

Πέρα από το καλλιτεχνικό απαύγασμα ενός ερευνητικού ντοκιμαντέρ που βλέπει το κοινό μας στα δίαφορα βίντεο που ανεβάζουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο, πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, τόσο τα άτομα στην ομάδα που κάνουμε αυτή την επίπονη πολλές φορές προσπάθεια, αλλά και όλοι όσοι μας βλέπουν, οτι ο σκοπός μας δεν είναι να καταστρέψουμε ή να επιβεβαιώσουμε έναν μύθο σε κάποιο μέρος. Ο μύθος θα υπάρχει και θα γοητεύει πάντα τον κόσμο όποιο και άν είναι το δικό μας συμπέρασμα από την ανάλυσή του. Δουλειά μας είναι να βάζουμε τον μύθο στην σωστή του βάση, να καταρρίψουμε τα ψεύδη που ουσιαστικά πληγώνουν τον μύθο ή θρύλο και να τονίζουμε την αληθινή υπόσταση του μύθου/θρύλου ώστε να διαιωνιστεί και γίνει μέρος της παράδοσης του τόπου μας. Το θέμα της ύπαρξης πνευματικών οντοτήτων , δαιμόνων, αγγέλων, νεράιδων καλικαντζάρων κτλ είναι γεγονός για αυτούς που τα συνάντησαν και είχαν τέτοιες εμπειρίες και βιώματα. Το ψέμα αρχίζει από την διάδοση της εμπειρίας αυτής με τις διάφορες υπερβολές που προσθέτει ο λαός για να κάνει τον μύθο πιο συγκλονιστικό.

Αν το κάνουμε σωστά αυτό είναι ένα άλλο θέμα, προσεγγίσεις μπορεί να υπάρχουν πολλές, εμείς διαλέξαμε την πιο ορθολογική και ουδέτερη απέναντι στον μύθο προκειμένου να είμαστε αντικειμενικοί και ουδέτεροι στα πλαίσια του δυνατού, γιατί αλάνθαστοι δεν είμαστε σίγουρα, είμαστε και εμείς μαθητές της αναζήτησης όπως ο κάθε ένας από εσάς που μας βλέπει και διαβάζει με τις δικές του αναζητήσεις.

Μία άλλη κατηγορία μύθων που έχουν να κάνουν κυρίως για επικίνδυνα στοιχειωμένα μέρη περιλαμβάνουν ανθρώπινες επινοήσεις για να κρατήσουν τον κόσμο μακρυά απο τα μέρη αυτά. Πχ. Στο τάδε μέρος το βράδυ βρικόλακες ή δαίμονες κατασπαράζουν ζώα ... ενώ η αλήθεια είναι οτι κάποιος έβγαλε αυτή τη φήμη για να απομονώσουν ένα μέρος για να πραγματοποιούν παράνομες συναντήσεις, συναλλαγές ή ακόμα και για να μειώσουν τη αγοραστική αξία ενός μέρους. Μην ξεχνάμε ότι από μικρά παιδιά μας έλεγαν φάε όλο το φαγητό σου μην έρθει το βράδυ ο μπαμπούλας. Άρα ένας ακόμα λόγος να βγει ένας μύθος τέτοιος είναι να προστατεύσεις για παράδειγμα τα μικρά παιδιά να μην πλησιάζουν ένα μέρος μισογκρεμισμένο αφημένο στην εγκατάλειψη και πνιγμένο μέσα στους ανθρώπινους ρύπους. Άρα η εύκολη λύση είναι να πεις στο παιδί σου, μην πας σε αυτό το μέρος εκεί υπάρχουν σατανιστές και σκοτώνουν παιδάκια σε θυσίες.

Αυτό σημαίνει οτι όλα τα μέρη έχουν μια λογική εξήγηση για όσα έχουν ακουστεί και καταμαρτυρούν διάφορα άτομα κατά καιρούς;. Φυσικά και όχι. Το κάθε μέρος έχει την δικιά του ιστορία, την δικιά του ενέργεια, τις δικές του αναμνήσεις από το πέρασμά του στο χρόνο και με τα άτομα τα οποία φιλοξένησε. Φυσικά και υπάρχουν μέρη οπού έκαναν θυσίες στον σατανά ή σε άλλες θεότητες από την αρχαιότητα. Εγκλήματα γίνονται καθημερινά. Κόσμος ασχολείται με τον αποκρυφισμό σαν χόμπι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας ή πόσοι άνθρωποι δεν ξεψύχησαν στο κρεβάτι τους στο σπιτάκι τους με την οικογένεια τους δίπλα. Άρα συμπέρασμα έχουμε ότι ανεξήγητα φαινόμενα μπορεί να υπάρχουν ακόμα και σε μία σύγχρονη κατοικία η οποία σφύζει από ζωή, άρα γιατί εμείς τρέχουμε στις ερημιές και στα χαλάσματα; Εύκολη η απάντηση, είναι πιο εύκολα προσβάσιμες αυτές οι τοποθεσίες για εμάς.

Οι συσκευές που χρησιμοποιούμε είναι συσκευές αναζήτησης ή εντόπισης κάποιας δραστηριότητας και έχουν να κάνουν καθαρά με πειραματική έρευνα, η έρευνα θα δείξει εν τέλει εάν η δραστηριότητα που ανιχνεύει η συσκευή έχει ανεξήγητη προέλευση και πάντα σε συνδυασμό με το βιωματικό αποτύπωμα στην κάθε δεδομένη στιγμή της έρευνας. Έχουμε πάει σε μέρη και έχουμε νιώσει καταστάσεις περίεργες, δυσάρεστες, ευχάριστες, ή ακόμα και τίποτα. Αυτό τι σημαίνει; Τα πάντα... και τίποτα συνάμα.

Δεν μπορώ να μιλήσω για ένα μέρος με άσχημη ατμόσφαιρα οτι είναι δαιμονικό, όχι οτι δεν μπορεί να είναι, απλά δεν είναι και αυταπόδεικτο οτι εγώ νιώθω άσχημα εκεί επειδή κάποιος δαίμονας το έχει στοιχειώσει. Το τι μπορεί να πιστεύω εγώ προσωπικά σαν Χάρης δεν έχει να κάνει με την έρευνα για το τι πραγματικά μπορεί να συμβαίνει στον κάθε χώρο. Τα πιστεύω μου πρέπει να μένουν έξω από το ερευνητικό κομμάτι.

Είναι πολλές οι παράμετροι που ένας ερευνητής πρεπει να λαβει στα υπόψην του. Ειναι μια διαδικασία πολύπλοκή, καταπονησης συσκευων και ανθρωπινου δυναμικου και όλα αυτά για να παρουμε απλά μιαν ιδέα για το τι συμβαίνει.

Πρωτοι εμείς που χρησιμοποιουμε τις συσκευες μας τις αμφισβητουμε και για αυτο τις τεστάρουμε συνέχεια, καθε έρευνα ειναι ένα τεστ.

Ο λόγος που γράφουμε το άρθρο αυτό είναι για να κατανοήσει το κοινό μας, οτι δεν είμαστε το κλασσικό ψυχαγωγικό κανάλι που θα παίξουμε με την ατμοσφαίρα για να τρομάξουμε τον κόσμο. Θέλω να δείξω οτι η έρευνα του παραφυσικού πολλές φορές είναι βαρετή είναι επίπονη, με διάβασμα πάνω σε άρθρα και βιβλία, ναι μπορεί να τύχει κάποιες φορές να είναι και τρομαχτική για τους παρόντες στο μέρος της έρευνας. Αλλά δεν παίζουμε ξύλο με δαίμονες στις κάμερες, δεν μας κυνηγάνε σπείρες σατανιστών ή παγανιστών, δεν μας αφόρισε η εκκλησία, δεν παίρνουμε συνέντευξη από τον άρχοντα του σκότους.

Απλά ανιχνεύειν... δεν ερμηνεύειν. Ταυτοποιώ κάτι ως ανεξήγητο... δεν προσπαθώ να το ερμηνεύσω τι μπορεί να είναι. Δεν είναι δουλειά μου να αναγνωρίσω ένα φαινόμενο σαν δαιμονική παρουσία σε ένα σπίτι. Δεν είναι δουλειά μου να κάνω εξαγνισμό ενός μέρους από τα φαντάσματα ή από τις ενέργειες που έχει. Δεν είμαι ιερέας δεν έχω το χρίσμα για κάτι τέτοιο. Δεν είναι δουλειά μου να παίρνω λεφτά για την παρατήρηση και καταγραφή φαινόμενων από κόσμο που πιστεύει ότι έχει κάτι σπίτι του, ή για να κάνω την έρευνα, ή τον εξαγνισμό που θέλει ίσως κάποιος ιδιώτης. Τότε δεν είμαι ερευνητής αλλά κομπογιαννίτης.

Έτσι λοιπόν αφού ξεκαθαρίσαμε τις βάσεις στις οποίες στεκόμαστε, για μία ακόμα φορά, ανυπομονούμε να συνεχίσουμε στη δεύτερη ερευνητική μας χρονιά σαν ομάδα Codex αφού πρώτα ευχαριστήσουμε όλους εσάς που έχετε αγκαλιάσει την προσπάθεια μας ακόμα και αν διαφωνήσατε μαζί μας.

Υ.Γ. για το μέλλον όποιος μπει στον κόπο να αφήσει στα βίντεο σχόλια υβριστικά ή προβοκατόρικα για άλλες ομάδες ή ερευνητές απλά θα διαγράφονται και θα μπλοκαριστούν οι εν λόγω λογαριασμοί από το κανάλι μας. Μπορεί ο καθένας να διαφωνεί μαζί μας αλλά με τρόπο πολιτισμένο που αρμόζει σε πολιτισμένους ανθρώπους γιατί σε τέτοιους απευθυνόμαστε.


17 views0 comments
bottom of page