top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Το αλφάβητο των EVP's μέρος 2ο ( θεωρία )



Θα ήταν επιμορφωτικό να δούμε μερικά πράγματα που έχουν να κάνουν σχετικά με τα EVPs, όπως: Πώς είναι κάτι που δεν διαθέτει την απαραίτητη υποδομή - πνεύμονες και φωνητικές χορδές - να είναι σε θέση να μιλήσει; Πώς μπορεί ένας αγγλόφωνος ερευνητής να πάει σε ένα 500-ετών παλιό κάστρο της Λετονίας , να προχωρήσει σε διεξαγωγή συνόδου EVP, και να καταφέρουν να πάρουν απαντήσεις στα Αγγλικά; Και τι στο διάολο είναι αυτός ο καταραμένος ψίθυρος;

Τα παρακάτω είναι μόνο θεωρία, γιατί όπως και εσείς, αυτό είναι πραγματικά το μόνο που έχουμε.

Αυτός ο καταραμένος ο ψίθυρος.

Ένα από τα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους σχετικά με τα EVPs είναι το εξής: Με την αναπαραγωγή των EVPs, θεωρούμε ότι πραγματικά πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά και να αφαιρέσουμε τον θόρυβο του περιβάλλοντος, γιατί ό, τι το πνεύμα λέει έρχεται σε ολόκληρο ως ένας ψίθυρος. Για να είμαι ειλικρινής,μαζί σας σε αυτό. Δεν ξέρω και εγώ πόσα EVPs έχω πετάξει όλα αυτά τα χρόνια, επειδή ο ψίθυρος ήταν τόσο μικρός που κατέστησε το EVP εντελώς άχρηστo. Λοιπόν, μια θεωρία για αυτό είναι η εξής.

Φανταστείτε, αν μπορείτε, οτί εσείς και ένας φίλος σας επισκέπτεστε, το Grand Canyon. ,Κάποια στιγμή χωρίζεστε και είστε ο ένας στη μία πλευρά αυτού του τεράστιου χάσματος και ο φίλος σας είναι στην άλλη.

Μετά από την μεγάλη βόλτα μπορεί να διψάσετε και θα μπορούσατε πραγματικά να απολαύσετε μια ωραία κρύα μπύρα. Έτσι λοιπόν αρχίζετε να φωνάζετε σε ολόκληρο το φαράγγι προς τον φίλο σας, "Εεει, έλα να χτυπήσουμε μια μπύρα." Ο φιλαράκος σας από την άλλη πλευρά μπορεί μόλις και μετά βίας να ακούσει τι λέτε μιας και η φωνή σας έρχεται ολόκληρη ως ένας ψίθυρος. Αυτό που ακούει είναι, «Έεει, ας φιλήσουμε μία θύρα." Αφού συναντηθείτε θα ανακαλύψετε ότι, αν θέλετε μια μπύρα, ο φίλος σας είναι μπερδεμένος ως προς το γιατί θα θέλατε ποτέ να φιλήσετε μια θύρα. Μια συνεδρία EVP είναι πολύ παρόμοια.

Υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα που χωρίζει τη σάρκα και το αίμα από τον κόσμο των νεκρών. Ένα χάσμα της συνείδησης, αν θέλετε. Ότι το πνεύμα μπορεί να είναι στην ίδια περιοχή όπως εσείς, αλλά όχι στην ίδια διάσταση. Αυτός ή αυτή θα μπορούσε να στέκεται δίπλα σας ουρλιάζοντας σε σας όσο πιο δυνατά μπορεί. Εσείς δεν μπορείτε να ακούσετε τίποτα, αλλά ο ηλεκτρονικός εγγραφέας σας παίρνει ένα πολύ εξασθενημένο ψίθυρο.

Φυσικά, υπάρχουν φορές που αυτό το πέπλο της συνείδησης είναι λεπτότερο και η φωνή του πνεύματος στη συσκευή εγγραφής σας έρχεται σε ολόκληρη μορφή και κάπως πιο δυνατά και πιο καθαρά. Γιατί αυτό συμβαίνει, κανείς δεν μπορεί να πει, αλλά έχω διαπιστώσει ότι έχει ένα μέσο για την ομάδα μπορεί να κλείσει αυτό το κενό και να επιτρέψει το πνεύμα να έρθει σε λίγο σαφέστερη. Επίσης ατμοσφαιρικές συνθήκες ίσως να παίζουν και αυτές το ρόλο τους. Η παρουσία του υγρού στοιχείου για παράδειγμα να λειτουργεί ως ένα είδος ενισχυτή.

Η έλλειψη υποδομής και οργάνων

Ένα άλλο θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στο παραφυσικό είναι: πώς στο καλό κάτι που δεν έχει το απαραίτητο υλικό, τους πνεύμονες, και φωνητικές χορδές να μπορεί να δίνει μορφή σε λέξεις; Αυτό είναι πραγματικά ένα μεγάλο ερώτημα, και πραγματικά με έκανε να σκεφτώ.

Μία από τις μεγαλύτερες θεωρίες εκεί έξω σχετικά με αυτό το θέμα είναι ότι το πνεύμα το ίδιο αποτυπώνεται στην ταινία δια μέσω εσάς, χρησιμοποιώντας τηλεπάθεια. Έχω ακούσει πολλά EVPs στην πάροδο των ετών, και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που έχω ακούσει είναι ότι αυτά τα πνεύματα, είτε έρχονται αμέσως μετά αφού μιλήσετε ή θα έρθει ακριβώς κάτω από τη φωνή σας. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι η φωνή ενός πνεύματος μερικώς προέρχεται μέσα από εσάς χρησιμοποιώντας το δικό σας υλικό από το μυαλό-στο-νου, μία επαφή, τηλεπάθειας. Αυτό βέβαια είναι απλώς μια θεωρία. Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη θεωρία που συνδέει αυτή και το εμπόδιο με τη διαφορετική γλώσσα, ή την έλλειψη αυτών, μαζί.

Η θεωρία του Παγκόσμιου Νου

Ας πούμε ότι είστε αρκετά τυχεροί να πάτε ένα ταξίδι στην Ιαπωνία για να μελετήσετε και να διερευνήσετε μία από τις πιο στοιχειωμένες περιοχές της χώρας, Akasaka Weekly Mansion Τόκιο. Κατά τη διεξαγωγή συνόδου EVP σας, θα αρχίσετε να ανησυχείτε για το γλωσσικό εμπόδιο, το οποίο είναι σημαντικό, μπορεί να σας εμποδίσει από την κατανόηση τους και το αντίστροφοί. Ωστόσο, κατά την αναπαραγωγή θα ανακαλύψετε οτι έχετε τέλειες απαντήσεις σε Αγγλικά στις ερωτήσεις σας. Μπορείτε να σκεφτείτε, είτε είστε εντελώς τρελός ή σας ήρθε επαφή με ένα αγγλόφωνο πνεύμα που πέθανε εδώ. Στην πραγματικότητα τίποτα από τα 2 δεν ισχύει. Τα έχετε κατανοήσει και αυτά εσάς λόγω της θεωρίας του Παγκόσμιου Νου.

Τώρα ετοιμαστείτε, για λίγο πιο βαριά φιλοσοφία.


Το 480 π.Χ. ο, προ-σωκρατικός φιλόσοφος Αναξαγόρας ήταν ο πρώτος που πίστευε ότι όλα τα πράγματα δημιουργήθηκαν από αυτό το μεγάλο καθολικό νου και αυτό το Παγκόσμιο Νου που πραγματοποιήσε όλα τα πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του σύμπαντος, μαζί σε τέλεια αρμονία. Ο Αναξαγόρας θεώρησε, επίσης, ότι μετά το θάνατό όλα τα πλάσματα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό το καθολικό μυαλό, να μάθουν από αυτό, και να γίνουν ένα με αυτό.


Πολλούς αιώνες αργότερα, τον 19ο αιώνα, ο Γερμανός φιλόσοφος Georg Wilhelm Friedrich Hegel κυκλοφόρησε το best seller του, Φαινομενολογία του Πνεύματος. Η Φαινομενολογία ήταν η φιλοσοφία του σχετικά με την εξέλιξη της συνείδησης από την αντίληψη στο νόημα για απόλυτη γνώση. Ο Χέγκελ αντικατοπτρίζει τη θεωρία του Αναξαγόρα »για την επιστροφή του σε αυτό το Παγκόσμιο Νου και να γίνει ένα με αυτό. Ο Χέγκελ ήταν εκείνος που επινόησε τον όρο Παγκόσμιο Νου.

Αν η θεωρία του Παγκόσμιου Νου μπορεί να εξηγήσει αναλυτικά το εμπόδιο της γλώσσας στο EVP, καθώς και την επικοινωνία με πνεύμα, από το πώς; Ίσως μετά θάνατον να είστε σε θέση να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το μεγάλο μυαλό. Αν είστε ένα με το μυαλό, τότε είστε ένα με τα πάντα, και το εμπόδιο της γλώσσας καθίσταται άνευ σημασίας. Έτσι, αν μιλάτε αγγλικά ή γερμανικά, για εκείνο το θέμα, το ιαπωνικό πνεύμα είναι σε θέση να επικοινωνήσει στη γλώσσα σας. Ξέρω ότι είναι σπαζοκεφαλιά. Αλλά και πάλι, η θεωρία είναι πραγματικά το μόνο που έχουμε.

Στο 3ο μέρος θα μιλήσουμε με το πώς μπορεί κάποιον να διεξαγάγει μια σύνοδο EVP όπως και τα must do & must NOT do.

http://thegeeksguide.weebly.com/ricks-blog/the-abcs-of-evps-part-2-theory

2 views0 comments
bottom of page