top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Τί αναφέρεται στη βίβλο όσον αφορά το στοίχειωμα και τα φαντασματα.



Τα φαντάσματα είναι πραγματικά; Λοιπόν, για να απαντηθεί το ερώτημα αυτό θα πρέπει πρώτα να ορίσουμε τι εννοούμε με τον όρο «φαντάσματα». Αν ο όρος σημαίνει "πνεύματικά όντα», η απάντηση είναι σίγουρα "ναι". Αν ο όρος σημαίνει "πνεύματα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, "η απάντηση είναι" όχι ". στην Αγία Γραφή, είναι σαφές ότι υπάρχουν πνευματικά όντα, τόσο καλά όσο και κακά. Αλλά η Αγία Γραφή αρνείται την ιδέα ότι τα πνεύματα των νεκρών ανθρώπων μπορεί να παραμείνει στη γη και «στοιχειώνουν» το ζην.

Προς Εβραίους 9:27 δηλώνει, «Ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να πεθάνει μία φορά, και μετά από αυτό να αντιμετωπίσει την κρίση." Αυτό είναι και ό, τι συμβαίνει στην ψυχή-πνεύμα ενός ατόμου μετά τον θάνατο-κρίση. Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι παράδεισος για τον πιστό (2 Κορινθίους 5: 6-8? Φιλιππησίους 1:23) και την κόλαση για τον άπιστο (Κατά Ματθαίον 25:46? Λουκά 16: 22-24). Δεν υπάρχει στο ενδιάμεσο. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να απομένει στη γη με τη μορφή πνεύματος ως "φάντασμα". Αν υπάρχουν τέτοια πράγματα όπως τα φαντάσματα, σύμφωνα με τη Βίβλο, που είναι απόλυτη δεν μπορεί να είναι τα εξωπραγματικά πνεύματα των νεκρών ανθρώπων.

Η Αγία Γραφή κάνει σαφές ότι υπάρχουν πράγματι πνευματικά όντα που μπορούν να συνδεθούν και να εμφανίζονται στο φυσικό μας κόσμο. Η Αγία Γραφή προσδιορίζει αυτά τα όντα ως άγγελους και δαίμονες. Οι άγγελοι είναι πνευματικά όντα που είναι πιστοί στην υπηρεσία του Θεού. Οι άγγελοι είναι δίκαιοι, καλοί και άγιοι. Οι δαίμονες είναι έκπτωτοι άγγελοι, οι άγγελοι που επαναστάτησαν εναντίον του Θεού. Οι δαίμονες είναι κακοί, απατηλοί, και καταστροφικοί. Σύμφωνα με 2 Κορινθίους 11: 14-15, οι δαίμονες μεταμφιέζονται ως «άγγελοι φωτός» και μπορούν να εμφανίζονται ως "φάντασματα" και να μιμούνται ένα νεκρό άνθρωπο, σίγουρα φαίνεται να είναι εντός τους η δυνάμεις και οι ικανότητες που διαθέτουν οι δαίμονες να εμφανίζονται ως "υπηρέτες της δικαιοσύνης." .

Το πιο κοντινό βιβλικό παράδειγμα ενός "στοιχειωμένου" βρίσκεται στο κατά Mάρκου 5: 1-20. Μια λεγεώνα των δαιμόνων κατείχε έναν άνθρωπο και τον χρησιμοποιούσαν τον άνθρωπο να στοιχειώνει ένα νεκροταφείο. Δεν υπήρχαν φαντάσματα που εμπλέκονται. Ήταν μια περίπτωση ενός φυσιολογικού ατόμου που ελέγχεται από τους δαίμονες για να τρομοκρατήσουν το λαό της περιοχής. Ο δαίμονας δεν επιδιώκει μόνο να "σκοτώσει, να κλέψει και να καταστρέψει» (Ιωάννης 10:10). Θα κάνει τα πάντα ότι περνάει από το χέρι του για να εξαπατήσει τους ανθρώπους, να οδηγήσει τους ανθρώπους μακριά από το Θεό. Αυτή είναι μία πολύ πιθανή η εξήγηση της "φάντασματικής" δραστηριότητα σήμερα. Είτε αυτό ονομάζεται ως φάντασμα, ως μια λάμια, ή ένα στοιχειό, αν υπάρχει γνήσια κακή πνευματική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα, τότε είναι έργο των δαιμόνων.

Τι γίνεται με τις περιπτώσεις στις οποίες "φαντάσματα" πράτουν με "θετικό" τρόπο; Τι γίνεται με τα μέντιουμ που ισχυρίζονται οτι καλούν τον θανόντα με κέρδος αληθείς και χρήσιμες πληροφορίες από αυτούς; Και πάλι, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο στόχος των δαιμόνων είναι να εξαπατήσουν. Αν το αποτέλεσμα είναι ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται σε ένα μέντιουμ, την ζωή τους, αντί του Θεού, ένας δαίμονας θα είναι περισσότερο από πρόθυμος να αποκαλύψει αληθινές πληροφορίες. Ακόμη και καλές και αληθινές πληροφορίες, αν το κίνητρο από μια πηγή με το κακό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παραπλανήσει, διαφθείρει και να καταστρέψει.

Όταν είσαι νέος Χριστιανός, οι πιθανότητες λένε ότι θα αποφεύγεται η έννοια ή ιδέα ότι υπάρχουν δαίμονες και ότι είναι πολύ μεγάλες σήμερα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος σήμερα λειτουργεί με περίεργο τρόπο, τα μέσα ενημέρωσης μας έχουν αναγκάσει να πιστέψουμε κάποιες ιδέες σχετικά με τους δαίμονες που μπορεί να θολωνουν την αντίληψή μας. Ταινίες τρόμου και ιστορίες φαντασμάτων μας κάνουν να πιστεύουμε ότι τα κακά πνεύματα είναι σε κίνηση για να μας καταστρέψουν. Αυτό το μέρος είναι αλήθεια, αλλά δεν χρησιμοποιούν αλυσοπρίονα και ξόρκια για να το κάνουν αυτό. Και ενώ αυτό είναι η νούμερο ένα αποστολή των δαιμόνων, να καταστρέψει τις ζωές μας, υπάρχουν περισσότερο επιβλαβείς τρόποι που το κάνουν αυτό. Οι δαίμονες ήταν κάποτε ένδοξοι αγγέλοι που έπεσαν μακριά από τη χάρη του Θεού και είναι καταδικασμένοι μία ημέρα να κλειδωθούν σε αιώνια καταδίκη , και ο στόχος τους στη ζωή τους είναι να πάρασύρουν όσο πιο πολλά άτομα μπορούν μαζί τους.

Η Αγία Γραφή τί μας διδάσκει για τους δαίμονες; Οι δαίμονες δεν θέλουν να είστε σε σχέση με τον Θεό. Ιωάννης 10:10 λέει ότι «Ο κλέφτης έρχεται μόνο να κλέψει και να σκοτώσει και να καταστρέψει? Έχουν έρθει και για να έχουν ζωή και να την έχουν πλήρως". Οι δαίμονες δεν θέλουν απλά να σας κόψουν το κεφάλι ή το μυαλό σας να γκρεμίστεί σε κομμάτια. Ο στόχος τους είναι να κόβουν το πνεύμα σας από το Πνεύμα του Θεού, τόσο σήμερα όσο και για την αιωνιοτητα. Η Βίβλος μας λέει ότι οι δαίμονες έχουν ήδη οριστεί για την ήττα. Ματθαίος 25:41 λέει, «Τότε θα πει και σε εκείνους στα αριστερά του ,«Αναχώρησετε από μένα, επικατάρατους, στην αιώνια φωτιά, που έχει ετοιμαστεί για το διάβολο και τους αγγέλους του. "

Ο ΔαίμονΑς μπορεί να νικηθεί. Ιακώβου 4: 7 λέει, "Υποβολή του εαυτού σας ως εκ τούτου, στον Θεό Αντισταθείτε στον διάβολο, και θα φύγει από σας.". Η βιβλική έμφαση στην δαίμονες είναι ότι έχουν ήδη ηττηθεί, λόγω του ολοκληρωμένου έργου του Χριστού. Όταν ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό, έκανε όλο το σκοτάδι να ανατριχίασει από φόβο επειδή είχε σπάσει επιτέλους τη δύναμη της αμαρτίας.

Το ενδιαφέρον για το παραφυσικό γίνεται όλο και πιο συχνό. Υπάρχουν άτομα και επιχειρήσεις που υποστηρίζουν ότι είναι «φάντασμα-κυνηγοί», ο οποίος για μια τιμή θα απαλλαξούνε από το σπίτι σας τα φαντάσματα. Μέντιουμ, συνεδρίες, κάρτες ταρώ, και άλλα μέσα που όλο και περισσότερο θεωρούνται φυσιολογικά. Τα ανθρώπινα όντα έχουν εγγενή επίγνωση του πνευματικού κόσμου. Δυστυχώς, αντί να αναζητούν την αλήθεια για τον κόσμο των πνευμάτων από την επικοινωνία μας με το Θεό και τη μελέτη του Λόγου Του, πολλοί άνθρωποι επιτρέψουν στον εαυτό τους να παρασυρθεί από τον κόσμο των πνευμάτων. Οι δαίμονες σίγουρα γελάνε με την μαζική πνευματική εξαπάτηση που υπάρχει σήμερα στον κόσμο.

137 views0 comments
bottom of page