top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

52 Δαίμονες της χαρτοπαιξίας


Κάθε φορά, όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και τον Νέον έτος, οι εφημερίδες και τα περιοδικά όλου του κόσμου αρχίζουν να γράφουν άρθρα, μελέτες, σχόλια γύρω από την χαρτοπαιξία, ρουλέτες και άλλα τυχερά παιχνίδια... Ταυτοχρόνως δημοσιεύονται και «σοβαρές δηλώσεις» των διαφόρων μάγων, οραματιστριών και μέντιουμ, για το τι περιμένει την ανθρωπότητα στον ερχόμενο νέο χρόνο. Ποιες καταστροφές θα γίνουν και που! Ποίοι μεγάλοι και ισχυροί του κόσμου αυτού «θα πεθάνουν»! Ποια μεγάλη ηθοποιός θα τελέσει τους γάμους της για 11ην φορά ή και άλλα χειρότερα.

Ετοιμάζονται εξ άλλου οι άνθρωποι για τις μεγάλες εορτές της Χριστιανοσύνης. Σκέπτονται το σαρανταήμερο, τη νηστεία, το ότι θα Κοινωνήσουν. Σκέπτονται ακόμα τα ψώνια, το πλούσιο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τις επισκέψεις, τα δώρα, που θα πάρουν ή θα δώσουν, τα κάλαντα και χίλια δύο άλλα πράγματα.

Μέσα σε όλα αυτά σκέπτονται το τραπέζι με την πράσινη τσόχα, όπου θα γίνει η δια της χαρτοπαιξίας αναμέτρησης ή την ρουλέτα. Θα παίξουν «έτσι για το καλό» χωρίς να γνωρίζουν, ότι, ενώ προετοιμάζουν τον εαυτόν τους σωματικώς (δια της νηστείας) και πνευματικώς (δια του εκκλησιασμού και Αγίας Κοινωνίας) για τις γιορτές, ταυχοχρόνως ανοίγουν τις θύρες δια την εν καλπασμό είσοδο δαιμόνων, οι οποίοι μπορούν να ριζώσουν, όχι μόνον στις οικίες τους, αλλά και μέσα σ' αυτούς τους πιστούς, μέχρι τελείας καταστροφής και αφανισμού αυτών!

Η ιστορία αυτών των χαρτιών (τράπουλα) ξεκινά από πολύ παλιά …..Όταν σε παμπάλαιους χρόνους η μεγάλη ήπειρος του Ειρηνικού ωκεανού «Μοθ» άρχισε να συνταράσσεται από τρομερούς σεισμούς, για να καταποντισθεί τελικά πριν από χιλιάδες χρόνια και με πληθυσμό πολλών εκατομμυρίων κατοίκων στα βάθη του ωκεανού, αρκετές χιλιάδες από αυτούς είχαν εγκαίρως μεταφερθεί στην Ανατολική Αφρική, την Κεντρική Αμερική και το Θιβέτ! Η ήπειρος «Μού» καταγράφηκε και καταποντίστε από την οργή του Θεού, διότι οι κάτοικοί της ήταν σατανολάτρες και έκφυλοι! Είναι ιστορικώς αποδεδειγμένο, ότι ο Θεός για την ιδία αίτία τιμώρησε και κατά τον ίδιον τρόπον και άλλους λαούς. Η Ατλαντίς! Τα Σόδομα και Γόμορρα! η Σίβαρις! η Μού! είναι βαθειά μέσα στα έγκατα της γης...

Οι Ιερείς, οι εγκατασταθέντες στα Ιμαλάια, συνέχισαν το έργον τους και αποτέλεσαν τον πυρήνα του Λευκού αδελφάτου, αυτής της Υπερμασωνικής οργανώσεως, η οποία δρα μέχρι των ημερών μας με αύξουσα ζωτικότητα! Οι Ιερείς αυτοί των Ιμαλαΐων ήλθαν σε επαφή με τους λαούς της Ασίας και τους δίδαξαν διάφορες τέχνες.



Επειδή οι Κινέζοι ήταν τότε πολυαριθμότεροι και ισχυρότεροι από τους άλλους Ασιατικούς λαούς, οι Ιερείς της «Μου» τους δίδαξαν την τυπογραφία, την παρασκευή και χρήση χάρτου, πυρίτιδος, πυξίδα και άλλα πολλά, τα οποία «εφευρέθηκαν» στην Ευρώπη μετά από πολλά χρόνια! Πριν ο Γουτεμβέργιος «εφεύρει» την τυπογραφία, ήδη προ Χριστού οι Κινέζοι εξέδιδαν ημερησία εφημερίδα τρεις φορές την ημέρα! Η πρωινή έκδοση ήταν σε ροζ χαρτί, η μεσημβρινή έκδοση σε λευκό χαρτί και η εσπερινή σε γαλανό χαρτί! Κανονικά χαρτονομίσματα κυκλοφορούν στην Κίνα 1500 χρόνια προ Χριστού!

Οι ίδιοι εδιδάχθησαν να κάνουν χρήση νυκτερινών φώτων, υπό το φως των οποίων απέκρουαν εχθρικές επιθέσεις, αυτά τα οποία επέζησαν μέχρι των ημερών μας ως «Βεγγαλικά»! Ας μη ξεχνάμε, ότι η Βεγγάλη είναι στις Ινδίες και οι Ινδίες στους πρόποδες των Ιμαλαΐων!

Φυσικά τα όσα δίδαξαν οι απόγονοι των Ιερέων της «Μου» ήταν με ανταλλάγματα, έτσι όλες οι θρησκείες της Ασίας διεβρώθηκαν από τον σατανισμό! Αλλά και η Θρησκεία της Παλαιάς Διαθήκης έγινε κατόπιν προσπάθεια να διαβρωθεί από το Ταλμούδ και τους Ταλμουδιστές!


Διδάσκοντας τους Κινέζους και λοιπούς λαούς τις επιστήμες και τις τέχνες οι απόγονοι των Ιερέων της «Μου», τους δίδαξαν και ΕΠΑΦΕΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ! Οι δαίμονες με τη σειρά τους τους δίδαξαν την μαντεία και την μαγεία. Τους έμαθαν δηλ. πως να βοηθούνται από τους δαίμονες κατά την διάρκεια της ζωής τους! Προς τον σκοπό αυτό συνετέθη 5.000 χρόνια προ Χριστού ειδικός κώδικας οδηγιών με το όνομα «ΥΙ -ΚΙΝΓΚ» Με την βοήθεια του οποίου έκτοτε κυβερνάτε η Κίνα και σχεδόν ολόκληρη η Ασία! Μα και ο κάθε σχεδόν Κινέζος θεωρούσε καθήκον του σε κάθε βήμα της ζωής του να προσφεύγει στη μαγεία του «Ιερού» αυτού βιβλίου, για να λάβει τον «Χρησμό» από το εξάγραμμα, για το τι πρέπει να κάνει!

Όπως αναφέρει η παράδοση κατά την σύνταξη του «ΥΙ- ΚΙΝΓΚ» προσήλθαν εκατοντάδες δαίμονες και έδωσαν, δια ζώσης οδηγίες, οι οποίες και κατεγράφησαν υπό των ειδικών γραφέων! Ήταν τόσο μεγάλης σημασίας ο συνταχθείς αυτός δαιμονικός Κώδικας, ώστε αυτός ο Κομφούκιος να πει: «Εάν πρόκειται να προστεθούν μερικά ακόμη έτη στην ζωή μου, θα διέθετα πενήντα εξ αυτών για τη μελέτη του ΥΙ - ΚΙΝΓΚ (δηλ. του βιβλίου των εναλλαγών) και έτσι θα απέφευγα να πέσω σε μεγάλα σφάλματα»!

Αργότερα ο ίδιος ο Κομφούκιος, προσέθεσε πολλά σχόλια σ τον Κώδικα ΥΙ- ΚΙΝΓΚ. Με την παρέλευση του χρόνου 48 άλλοι κινέζοι σοφοί προσέθεσαν και άλλα σχόλια και εξηγήσεις! (Βλέπε:) «GΗΙΝG μετάφρασης JΑΜΕ LΕGGΕ, βιβλιοθήκη Αμερικανικού Κογκρέσου, Δελτίο άρ. 63 - 19508.

Περίπου το 600 π.Χ., όταν οι Εβραίοι ακόμη ήταν στη δουλεία της Βαβυλώνας, πολλοί εξ αυτών ήλθαν σε επαφή με ανθρώπους, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το Yi-Κίνγκ εις χώρας εκτός των σινικών τειχών και μερικοί μάλιστα έφτασαν στα κρησφύγετα του Λευκού Αδελφάτου στα Ιμαλάια. Το αποτέλεσμα ήταν ένα συνέδριο όλων των ενδιαφερομένων, στο οποίο κατά την παράδοση προσήλθαν και 365 δαίμονες. Οι περισσότεροι εξ αυτών συμφώνως προς τα Κινέζικα κείμενα ήταν «μικρού αναστήματος (2.5 - 3 ποδών ύψους), πολύ δύσμορφοι, βρωμεροί και μερικοί εξ αυτών έφεραν στολές μαύρου και ερυθρού χρώματος με μαύρους κύκλους ή γραμμές».

Οι δαίμονες αυτοί δίδαξαν συνολικώς 18 διάφορα «τυχερά» παιχνίδια στους συνέδρους, εκ των οποίων επέζησαν μέχρι των ημερών μας μόνον μερικά. Περί των λοιπών απωλέσθη κάθε πληροφορία! Για κάθε δε σύμβολο και είδος τυχερού παιχνιδιού διορίσθηκε και ο «αρμόδιος» δαίμονας!



Στην Ελλάδα φέρανε τα χαρτιά οι Βενετσιάνοι. Τα φέρανε αρχικά στα Επτάνησα και διατήρησαν εδώ στη πατρίδα μας το ιταλικό τους όνομα.

Η ιταλική ορολογία «τράπουλα» σημαίνει φάκα, παγίδα, απάτη. Αλλά και η άλλη ιταλική ορολογία «κοντσίνα» σημαίνει επίσης παγίδα, συμπαιγνία.

Τα πρώτα ελληνικά χαρτιά τυπώθηκαν στη Βιέννη από φιλέλληνες ύστερα από την επανάσταση του 1821 και είχαν πατριωτικό χαρακτήρα. Οι φιγούρες τους παριστάνανε ήρωες, μορφές του εθνικού αγώνα, όπως τον Κολοκοτρώνη, τον Μιαούλη, τον Κανάρη, τον Ρήγα, τον Υψηλάντη και άλλους. Στην τράπουλα εκείνη είχε ντάμες την «θεά» Αθηνά, την Καρτερία κ.λ.π. Μια τέτοια τράπουλα σώζεται στο Εθνολογικό Μουσείο.

Γύρω στον 16ον αιώνα ήτανε τόσο μεγάλο το πάθος της χαρτοπαιξίας στις διάφορες χώρες, ώστε δεν υπήρχε λαϊκό εστιατόριο χωρίς τράπουλα καινούργια ή παλιά.

Στην Ελλάδα υπήρξαν αντιδράσεις για το παιχνίδι αυτό. Χαρακτηρίστηκε πολύ γρήγορα σχολείο διαφθοράς και απάτης, αιτία καταστροφής για την οικογένεια και την κοινωνία. Για να παρακάμψουν ακριβώς την αντίδραση αυτή ζωγράφισαν στα χαρτιά τις μορφές των ηρώων της Επαναστάσεως Ρήγα Κολοκοτρώνη κ.λ.π.

Μετά το «πρώτο βήμα» και την σταθεροποίηση της «πρώτης γραμμής του μετώπου» οι 52 δαίμονες ζητούν ανάλογες ενισχύσεις.

Οι πρώτοι εφεδρικοί δαίμονες καταλαμβάνουν με στόχο όχι τους χαρτοπαίκτες αλλά την οικία και τους οικοδεσπότες, που προσφέρουν άσυλο για τους χαρτοπαίκτες!

H δεύτερη ομάδα ενισχύσεως, καταφθάνει με στόχο τους παίκτες και του συζύγους αυτών.

Αλλά ποίοι είναι οι κληθέντες προς ενίσχυση δαίμονες; Μη νομίζετε, ότι πρόκειται για μικροδαίμονες δεκάτης πέμπτης διαλογής! Όχι ! Κάθε άλλο! Εδώ θα προσέλθουν ακάθαρτα πνεύματα του μεγέθους του GΟG -SΗΕΚLΑΗ, SΑΤΗΑRΙΕL, CΑΜCΗΙCΟΤΗ, ΜΑRΑΒSΕRΑR και ΤΟGΑRΙΝΙ! Ένας κι' ένας του σκληρού πυρήνος του Εωσφόρου! Κι’ όταν έρχονται αυτοί, οι 52 δαίμονες της παγίδος καταλαμβάνονται από φόβο και τρόμο, τόσο φοβεροί είναι και δι' αυτούς ακόμη τους «Άρχοντες» αυτοί του σκότους!

Η πρώτη τους δουλειά είναι να στήσουν τον αόρατο χορό τους γύρω από τους χαρτοπαίζοντας και να ψάλουν τον ειδικό ύμνο τους …..

«Προς τη Δύση και το Νότο,

το Βορρά κι' Ανατολή

Τρέχουμε γοργά μαζί

Μαύρα, κόκκινα φοράμε

κι' αφειδώς παντού σκορπάμε

Την απάτη και μοιχεία,

την κλεψιά κι αυτοκτονία!

Κι' ειν' τετράκις δεκατρία

όλη μας η συμμορία».

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, όταν για τους χαρτοπαίζοντες «ενδιαφέρθηκαν» ακόμη μεγαλύτερα δαιμονικά πνεύματα, τα οποία προσήλθαν, επειδή είχαν ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ από τους χαρτοπαίζοντες. Δηλαδή άνθρωποι, οι οποίοι έχασαν τεράστιες περιουσίες και μπήκαν σε τεράστια χρέη, προκειμένου να σωθούν από την ατίμωση και φυλακή, έκαναν επίκληση προς τα ειδικά ακάθαρτα πνεύματα και ήλθαν απευθείας σε επαφή με αυτά και έκλεισαν τρομακτική συμφωνία! Έναντι της απαρνήσεως του Θεού και προσκυνήσεως του Εωσφόρου, κέρδη μεγάλα στα τυχερά παιγνίδια.

Το τέλος όμως όλων των παρομοίων «συμφωνιών» είναι πάντοτε ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ! Το ένα από τα συμβαλλόμενα μέλη αιφνιδίως αναφλέγεται [ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΑΥΣΗ] εν μέσω τρομερών πόνων και κραυγών, και καίγεται ως που να μείνει μια χούφτα στάκτη μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θεατών...

Απόσπασμα από το βιβλίο του Μακαριστού Αρχιμ. Χαράλαμπου Βασιλόπουλου ΄΄Οι 52 Δαιμονες της Χαρτοπαιξιας΄΄

362 views0 comments
bottom of page