top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Νεκροταφείο ζώων η κουζίνα στο υπόγειο του σπιτιού της Gina Bachauer


Την απόλυτη φρίκη συναντά κανείς στο υπόγειο του σπιτιού. Κατεβαίνοντας τη μεγάλη εσωτερική σκάλα, το σκοτάδι γίνεται εντονότερο. Δεξιά βρίσκεται το μπάνιο και αριστερά η κουζίνα. Τα πάντα στο μπάνιο έχουν λεηλατηθεί. Η κουζίνα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Στα ράφια υπάρχουν ακόμα μερικά μπαχαρικά και κουτιά τροφίμων και πολλά συρτάρια.

Το μεγαλύτερο μυστικό της μονοκατοικίας βρίσκεται στην κουζίνα. Στο βάθος, βρίσκεται μια συρταριέρα, με όλα τα συρτάρια κλειστά. Όταν ανοίξαμε ένα από αυτά, σίγουρα δεν περιμέναμε αυτό που θα αντικρίζαμε μερικά δευτερόλεπτα αργότερα. Δεν επρόκειτο για μια απλή συρταριέρα μα για… «ησυχαστήριο» νεκρών ζώων.

Οι σκελετοί μικρόσωμων ζώων βρίσκονται παντού, χωρίς να μπορεί κανείς να προσδιορίσει περί τίνος πρόκειται. Γάτες; Κουνέλια; Η απάντηση ήρθε σχεδόν αμέσως. Τραβώντας λίγο περισσότερο το πρώτο συρτάρι, η εμφάνιση μιας μουμιοποιημένης γάτας, ήταν σίγουρα το highlight της εξερεύνησης του σπιτιού. Ποιος την έβαλε εκεί; Κανείς δεν θα μάθει.


Το πιθανότερο σενάριο είναι να τοποθετήθηκε εκεί αφού πέθανε, για να «μείνει στο σπίτι». Το πιο παράδοξο; Η Τζίνα Μπαχάουερ λάτρευε τις γάτες και συνήθιζε να τις μαζεύει στην αυλή του σπιτιού της για να τις ταΐζει.


Μέχρι σήμερα, θα βρει κανείς κουτιά από κονσέρβες γάτας στον κήπο, ενώ λέγεται πως ακόμα και οι θαυμαστές της που πηγαίνουν να δουν το σπίτι, φέρνουν φαγητό για τις γάτες της γειτονιάς που –για έναν απροσδιόριστο λόγο- κατακλύζουν το χώρο.

Μία από αυτές έμεινε να κοιτάζει από το παράθυρο καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο δωμάτιο της Τζίνα…


Η αίσθηση που σου προκαλεί το υπόγειο του σπιτιού είναι απερίγραπτη. Κυρίως μετά την αποκάλυψη του μεγάλου του «μυστικού».

Η ομάδα μας είχε επισκεφτεί πριν έναν χρόνο το σπίτι της Gina Bachauer στην επέτειο των 30 χρόνων από τον θάνατό της. και η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο σημείο όπου και βρέθηκε το νεκροταφείο ζώων, δηλαδή μέσα στα συρτάρια της κουζίνας ήταν και το μοναδικό μέρος σε όλη την κατοικία οπού είχαμε ανταποκρίσεις στις συσκευές μας. Σίγουρα είναι ένας αστικός θρύλος από τους λίγους τελικά όπου μπορεί να έχει κάποια δόση αλήθειας με βάση τα δεδομένα της έρευνάς μας αλλά και των ευρημάτων της δημοσιογραφικής ομάδας του reader.gr, πάντα εμπλουτισμένα από την φαντασία του απλού περιηγητή, όπως άλλωστε και κάθε αστικός μύθος.


https://www.reader.gr/stories/tzina-mpahaoyer-krymmeno-mystiko-toy-spitioy-poy-ezise-kai-pethane-liges-ores-prin-ti

142 views0 comments
bottom of page