top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

Συνέντευξη με τον Αντώνη Βλάχο από την Vlachos Team.


Έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Αντώνη Βλάχο, o οποίος θα μας απαντήσει σε ερωτήσεις και θα μοιραστεί μαζί μας τις απόψεις του για το παραφυσικό και συνάμα θα μας εξηγήγει τα μυστικά της ραβδοσκοπίας

1. Καλησπέρα Αντώνη, Πότε και ποιο ήταν το κάλεσμα για εσένα για να ξεκινήσεις την ενασχόληση σου με την έρευνα του παραφυσικού;


Σε πρώτη φάση θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δίνεται και παράλληλα να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας .

Το έναυσμα μου για την έρευνα του παραφυσικού, όπου προέκυψε περίπου 12 ετών, ήταν ο θάνατος ενός πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον. Το βράδυ που απεβίωσε το συγκεκριμένο άτομο αισθάνθηκα ότι ξύπνησα και συνομίλησα με αυτό το πρόσωπο χωρίς να γνωρίζω το θάνατό του. Το πρωί πληροφορήθηκα από τους γονείς μου ότι απεβίωσε.

Αυτό που έζησα ήταν τόσο ξεκάθαρο και ζωντανό, μετά από τόσα χρόνια έχω την εικόνα ξεκάθαρη στο μυαλό μου. Να τονίσω ότι, από παιδική ηλικία έβλεπα και αισθανόμουν διάφορα χωρίς να μπορώ να τα εξηγήσω. Έβλεπα εικόνες που πολλές φορές δεν είχαν καμιά λογική . Το σημαντικό είναι, ότι μεγαλώνοντας άρχισα να καταλαβαίνω ότι πέραν από την ύλη που αντιλαμβανόμαστε υπάρχει και κάτι άλλο. Αυτό το άλλο ίσως να είναι για τον καθένα θέμα υποκειμενικής αντίληψης .

2.Πόσο καιρό έχεις που ξεκίνησες την έρευνα του παραφυσικού; Ο εξοπλισμός παίζει τελικά ρόλο;

Οι έρευνες μου έχουν αφετηρία από πολύ μικρή ηλικία και μάλλον η σωστότερη έκφραση είναι η αναζήτηση. Επαγγελματικά ξεκίνησα περίπου στα 18. Στην αρχή οι έρευνες είχαν την αναζήτηση πολυτίμων αντικειμένων. Μετέπειτα , λόγο των σημείων και τόπων όπου πραγματοποιούσα τις έρευνες βρισκόμουν μάρτυρας σε αρκετές ανεξήγητες δραστηριότητες, δημιουργήθηκε το ενδιαφέρον να αρχίσω να ερευνώ και αυτές τις υποθέσεις . Κάποιες από αυτές είχαν φυσική εξήγηση και λογική και κάποιες όχι. Η δική μου λογική και γνώση τις έκρινε έως ανεξήγητες . Ωστόσο, το ανεξήγητο είναι σχετικό γιατί η επιστήμη ίσως σε μερικά χρόνια να μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση !! . Όσο για τον εξοπλισμό θα ήθελα να αναφέρω ότι χωρίς τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα κανένα συμπέρασμα δεν μπορεί να τεκμηριωθεί σωστά . Κατά την προσωπική μου άποψη είναι απαραίτητα συνάμα με συνδυασμό γνώσεων, αντιλήψεων και τεχνολογικών μέσων μπορούν να φέρουν ένα σοβαρό αποτέλεσμα .

Τώρα για τα ποιος είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός , είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που θέλει αρκετή συζήτηση , στον βωμό του κέρδους έχουν κάνει εμφάνιση πολλά τεχνολογικά εξαρτήματα που σκοπό έχουν μόνο και μόνο να αδειάσουν τις τσέπες των ενδιαφερόμενων .

3. Αν δεν κάνω λάθος ασχολείσθε με την ραβδοσκοπία; Τι ακριβώς είναι αυτό; Πως λειτουργεί; Μπορείς να εξηγήσεις για τους αναγνώστες μας την τέχνη ή την θεωρία πάνω στην οποία βασίζεται η ραβδοσκοπία και τι χρειάζεται κανείς για να γίνει ραβδοσκόπος;


Η ραβδοσκοπία είναι μια τέχνη αναζήτησης, όπου από την αρχαιότητα ήταν το μοναδικό μέσων που χρησιμοποιήθηκε από τους περισσότερους πολιτισμούς για την αναζήτηση των υγρών στοιχειών και αντικειμένων . Επίσης στην εύρεση ενεργειών ,αν κοιτάξουμε στον δικό μας αρχαίο πολιτισμό, θα βρούμε αρκετά στοιχειά χρήσης της τέχνης της ραβδοσκοπίας για την δημιουργία ναών σε σημεία ενεργειών . Ακόμα θα βρούμε στοιχεία για την μετανάστευση πληθυσμού σε σημεία όπου υπήρχε υδροφόρος ορίζοντας , σημεία που υπήρχε μετάλλευμα για τον οπλισμό τους κλπ .

Από την αρχαιότητα αυτή η τέχνη έχει αποδείξει την χρησιμότητα της , άλλα και την ευκολία που κάποιος μπορεί να την μάθει . Η ραβδοσκοπία δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο χάρισμα παρά μόνο κάποιος να πιστέψει στον εαυτό του . Τα ραβδοσκοπικά όργανα είναι οι κεραίες και ο ανθρωπινός παράγοντας ο δέκτης . Αν γίνει σωστή ένωση τότε δρα μια εσωτερική ενέργεια που ενεργοποιεί την διαίσθηση και τον οραματισμό .

Την ραβδοσκοπία μπορούν όλοι να την μάθουν, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου .Αυτό που κάνει την διαφορά από έναν καλό ραβδοσκόπο και από έναν καλύτερο είναι μόνο η συγκέντρωση και η πίστη στον εαυτό του κατά την ώρα της χρήσης, χρησιμοποιώντας βέβαια το κατάλληλο ραβδοσκοπικό όργανο . Η ραβδοσκοπία είναι ένα μυστικό μονοπάτι γνώσεων όπου όποιος το βαδίσει θα ανακαλύψει τις εσωτερικές δύναμης του ίδιου του εαυτού και θα εκπλαγεί θετικά από τα αποτελέσματα.

4. Αντιμετωπίσατε πολλές δυσκολίες στις έρευνες σας κατά καιρούς; Αν ναι, σε ποιο μέρος και τι ακριβώς βιώσατε;

Οι δυσκολίες σε κάθε έρευνα είναι δεδομένες αλλά αυτές οι δυσκολίες είναι αυτές που μου έδωσαν γνώση και εμπειρία για την επομένη. Είναι πολλές οι φορές που έχω τραυματιστεί πολύ σοβαρά , αυτή την στιγμή που σας γράφω είμαι με σπασμένο γόνατο και καθηλωμένος με νάρθηκα και πατερίτσες . Πριν 12 μέρες κατά την έρευνα γλίστρησα μέσα σε ένα σπήλαιο και έπεσα σε κενό περίπου 10 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστώ σε πολλά σημεία του σώσματος μου. Σοβαρότερα στο δεξί πόδι, σπάζοντας το γόνατο μου σε 4 σημεία . Αν δεν είχα κατάλληλο εξοπλισμό σήμερα δεν θα μπορούσα να σας δώσω αυτή την συνέντευξη γιατί σίγουρα τα τραύματα μου θα ήταν θανάσιμα. Ατυχήματα υπήρξαν και στο παρελθόν άλλα πιο επιπόλαια και άλλα πιο σοβαρά. Η ύπαιθρος κρύβει πολλούς φυσικούς κινδύνους και θέλει πολλές γνώσεις και εξοπλισμό για την αποφυγή ατυχημάτων.


5. Πιστεύεις ότι ο κόσμος έχει παρεξηγήσει πολλά γύρω από το παραφυσικό σαν έρευνα και σαν ορολογία;

Κάθε άλλο, θα έλεγα ότι ο κόσμος έχει αφυπνίσει την συνείδηση του σε μεγάλο βαθμό και ψάχνει απαντήσεις σε θέματα πέραν την ύλη . Ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι η ύλη έχει χάσει την αξία της και ότι είναι προσωρινή. Αυτό που μένει και έχει διάρκεια είναι το πνεύμα .

Οι άνθρωποι αρχίζουν και νιώθουν την ματαιότητα της καθοδηγουμένης ύλης , ψάχνουν την λύση στο πνεύμα, νιώθουν την εσωτερική τους δύναμη να τους σπρώχνει στις εσωτερικές αναζητήσεις . Παρατηρώ ανθρώπους καθημερινά να στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε αυτό προσπαθώντας να κατανοήσουν τον εαυτό τους , να ελευθερωθούν από τα ίδια τους τα ελαττώματα, να ψάχνουν εσωτερικά, να αφυπνίσουν τις εσωτερικές τους δυνάμεις για να αγγίξουν την εσωτερική τους ευτυχία.

6.Σήμερα έχουν ξεπηδήσει διάφορες ομάδες που ερευνούν το Παραφυσικό στην Ελλάδα, άλλες μικρότερες άλλες όχι. Υπάρχει ανταγωνισμός τελικά ποιος βρήκε το καλύτερο εύρημα; Υπάρχει παρασκήνιο στο χώρο του μυστήριου στην Ελλάδα; Εσύ τι έχεις καταλάβει από τη δική σου εμπειρία;

Είναι αλήθεια ότι κάθε μέρα βλέπω νέους σχηματισμούς ομάδων να ασχολούνται με τις έρευνες των παραφυσικών φαινόμενων. Μπορώ να ομολογήσω ότι με κάποιους γελώ παρά πολύ και άλλους να μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τους παρακολουθώ, να δω που πάνε να το φτάσουν το θέμα

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ παραπάνω σε αυτό το θέμα .

7. Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας κάποιες από τις εμπειρίες σου σε έρευνα που σου έχουν χαραχτεί στο μυαλό για κάποιο λόγο;

Οι χαραγμένες έρευνες στο μυαλό μου είναι αυτές όπου ανακάλυψα στόχο πολυτίμων αντικείμενων . Αντίστοιχα σημαντικές ήταν και κάποιες έρευνες όπου ανεξήγητα φαινόμενα με έκαναν να τρέξω μακριά πολλά χιλιόμετρα .

Δεν θα ξεχάσω μια έρευνα σε ένα σπίτι όπου μας κάλεσε μια κοπέλα να μας διηγηθεί κάποιες ανεξήγητες δραστηριότητες που συνέβαιναν μέσα σε αυτό. Κατά την ώρα της ξενάγησης σε αυτό το σπίτι, ένας ξαφνικός ανεξήγητος θόρυβος έκανε κάθε γυαλικό να σπάσει , μια καρέκλα κουνιστή να κινείτε μόνη της, ανεξήγητα και τα εξωτερικά παράθυρα να ανοιγοκλείνουν μόνα τους για αρκετά δευτερόλεπτα . Αυτήν η υπόθεση είναι από τις λίγες που κατά την αντίληψη μου την αναφέρω έως ανεξήγητη δραστηριότητα. Ακόμα μια είναι που βρέθηκα μέσα σε ένα άλλο σπίτι μόνος μου , όπου κατά την ώρα που έκανα έρευνα καθισμένος πάνω σε ένα κρεβάτι άρχισε ξαφνικά ανεξήγητα να δονείτε και να σηκώνετε κάποια εκατοστά από το έδαφος.

8. Υπάρχει κορεσμός; Η τελικά είναι το μικρόβιο της ανησυχίας που σε καθοδηγεί;

Οι έρευνες για έμενα προσωπικά είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου και βλέπω ότι ακόμα και στα βαθιά μου γεράματα δεν θα σταματήσω να ασχολούμαι. Η ανακάλυψη για μένα είναι ένα μονοπάτι που δεν έχει γυρισμό . κάθε έρευνα προσθέτει στην αντίληψη μου γνώση και εμπειρία .

9. Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του Αντώνη Βλάχου και της ομάδας του;

Δεν κάνω σχέδια , αφήνω τα πράγματα να εξελιχτούν μόνα τους. Ας μην ξεχνάμε ότι όταν κάνουν σχέδια οι άνθρωποι γελάει ο θεός .

10. Τι θα συμβούλευες τους νεότερους που θέλουν να ασχοληθούν με την έρευνα του παραφυσικού και γενικότερα με την έρευνα;

Το να προσεύχεται κάποιος στον θεό είναι πίστη όταν όμως ακούει απάντηση είναι παράνοια.

Θα συμβούλευα να είναι αντικειμενικοί σε αυτό που ερευνούν . Πάντα να συμβουλεύονται και των τεχνολογικό εξοπλισμό τους γιατί πολλές φορές η επιθυμία μας στο να βρούμε κάτι προκαλεί ψευδαισθήσεις .

11. Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι σαν επίλογο;

‘Ζήσε την εμπειρία της ανακάλυψης’

Ευχαριστούμε πολύ τον Αντώνη Βλάχο που μας έκανε την τιμή να μοιραστεί τις απόψεις του μαζί μας, και αφού του ευχηθούμε καλή και γρήγορη ανάρρωση να του ευχηθούμε και κάθε επιτυχία στη συνέχεια. Σιδερένιος φίλε Αντώνη.

50 views0 comments
bottom of page