top of page
  • Writer's pictureThe Codex Cultus Concept

[Ανακεφαλαίωση] Ο δύσκολος ρόλος του ερευνητή της πραγματικότητας

γράφει ο Χρ. Μανούσης


Εισαγωγή


Ήρθε και η στιγμή της ανακεφαλαίωσης. Έπρεπε να γίνει γιατί όσοι είχατε την υπομονή να διαβάσετε και τα τρία μέρη είμαι σίγουρος πως το χάσατε από ένα σημείο και μετά. Θα προσπαθήσω να μην επαναληφθώ και ταυτόχρονα να εισάγω στο κλίμα τυχόν νέους αναγνώστες! Θα ξεκινήσω με τα απολύτως βασικά. Ο σκοπός που γράφω για τον «δύσκολο ρόλο του ερευνητή της πραγματικότητας» είναι για να σας πείσω για κάτι το οποίο ελάχιστοι μπορείτε να αντιληφθείτε. Είστε ένα αθάνατο πνεύμα που για διάφορους λόγους ζείτε σε μια διάσταση «χαμηλών συχνοτήτων», γνωστή και ως…Γη! Σας δίνεται η εντύπωση πως είναι η τελευταία ευκαιρία για να κάνετε καλές πράξεις αλλά μονίμως έχετε την εντύπωση πως ότι και να κάνετε, δεν βγαίνει κάτι θετικό.


Αδυναμία αντίληψης και κατανόησης της πραγματικότητας


Ο κόσμος δεν είναι αληθινός με τον τρόπο που πιστεύετε πως είναι. Πιθανόν πρόκειται για «μία μηχανή» δημιουργίας/επηρεασμού της πραγματικότητας η οποία έχει την ικανότητα να πλάθει ατελείωτα «σενάρια» και να μας παρουσιάζει και τις δύο πλευρές του καλού και του κακού (με ιδιαίτερη αδυναμία στο κακό. Οι περισσότεροι δυστυχώς έχουν εξοικειωθεί με αυτήν την πραγματικότηταπου πλέον για αυτούς φαντάζει οικεία και δεν μπορούν να φανταστούν πως ο κόσμος μας δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει με αυτήν την εξωφρενικά άθλια μορφή. Αυτή η εξοικείωση τους κάνει να νιώθουν πως είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να υπάρχει στις μέρες μας. Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα άθλια καλοστημένο σενάριο ενός συστήματος που μονίμως βάλλει εναντίον μας. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «η ζωή σας σε ένα βιντεοπαιχνίδι».


Το κακοστημένο σενάριο η ματαιότητα της επιτυχίας


Τα σενάρια που πλάθονται δεν μπορούν να εκτελεστούν από φυσιολογικούς ανθρώπους όσο διεφθαρμένοι και να είναι. Οι στόχοι της είναι απλοί! Πρώτος στόχος,να κερδίσει την προσοχή σας μέσω της τηλεόρασης: με την προβολή διαφημίσεων προσπαθεί να σας βγάλει από τον δρόμο να ανακαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό και τον ρόλο σας. Όλο το παραπάνω μας οδηγεί στην υπόθεση, πως υπάρχει κάτι κακό που σκοπό έχει να μας βλάψει. Ο σκοπός του δεν είναι να μας επηρεάσει αλλά να μας επιβάλει ένα είδος ρόλου που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε σε ένα κακοστημένο σενάριο που πλέον είμαστε ικανοί να διακρίνουμε.


Προσπαθεί με πονηρά μέσα να σας πείσει πως ο σωστός τρόπος είναι να συμμετέχετε και το καταφέρνει με τα ψέματα τα οποία ξεδιπλώνονται σε ένα ανελέητο παιχνίδι επιλογών όπου πρέπει πάντα να έχουμε μόνο δύο (ναι ή όχι, σωστό ή λάθος) και ποτέ μια ενδιάμεση (γιατί να μην αποτελεί επιλογή και το “ίσως”;). Κάποιος πρέπει να κερδίζει και κάποιος άλλος να χάνει, ποτέ να είναι και οι δύο ωφελημένοι! Αυτό επιτυγχάνεται με το να σας ξεγελάει και να παίζεται το παιχνίδι του. Θέλει να σας επιβάλλει πως τα ίδια τα “κοινωνικά πρότυπα” όπως και όσοι προβάλλονται στην τηλεόραση (πολιτικοί, ηθοποιοί, επιχειρηματίες και όσους θέλουν να μας επιβάλλουν ως “πετυχημένους”) είναι καλύτεροι από εσάς και δεν μπορείτε να τους φτάσετε. Στην πραγματικότητα είναι οι μεγάλοι χαμένοι μιας και οι περισσότεροι προτίμησαν τον άμεσο πλουτισμό και την δόξα πάρα να ακολουθήσουν εκείνον τον ξεχωριστό δρόμο που τους αρμόζει, εκείνο τον οποίο αρχικά επέλεξαν για έρθουν εδώ.Το παιχνίδι που δόλια καλείστε να συμμετέχετε είναι εθιστικό και στηρίζεται στον εγωισμό σας. Σκοπός του είναι να γίνετε καλύτεροι από τους άλλους. Για να το πετύχει, σας δείχνει τους προηγούμενους νικητές και πως κομπάζουν για τα κατορθώματά τους και τον κόπο να αναδειχτούν. Όμως εδώ είναι το δόλωμα: Ποτέ δεν θα είστε καλύτεροι από τους άλλους! Είναι ένα άσκοπο κυνήγι γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός σας! Όσο πιο πολύ προσπαθείτε να τους μοιάσετε (δουλειά, χρήματα, φήμη) τόσο περισσότερο θα αποτυγχάνετε! Αυτή είναι η αναπόφευκτη φύση της πραγματικότητας μας!


Η παρουσία μας και ο σκοπός της


Όσοι ερχόμαστε στη Γη, από την παιδική ηλικία μέχρι και τα γεράματα, άθελά μας παίζουμε το παιχνίδι και όχι επί ίσοις όροις. Είναι σαν ένας αρχάριος σκακιστής να ανταγωνίζεται τον Kasparov! Δεν μπορούμε να κερδίσουμε, απλά αενάως να προσπαθούμε. Είναι ένα παιχνίδι που παίζουμε από τη γέννησή μας και άθελά τους οι γονείς μας ή ακόμα και η ίδια ή κοινωνία, μας προτρέπουν αυτό να κάνουμε γιατί έτσι είναι «το σωστό». Για να βγείτε κερδισμένοι πρέπει να καταλάβετε πως στην πραγματικότητά μας δεν υπάρχουν νικητές, είμαστε εξ ορισμού χαμένοι. Πραγματικά κερδισμένοι θα βγείτε με το να μην ακολουθείτε τα πρότυπα που δολίως σας παρουσιάζουν ως σωστά μιας και δεν βρίσκεστε εδώ για να τους μιμηθείτε γιατί πολύ απλά…δεν μπορείτε! Πρέπει να καταλάβετε πως δεν χρειάζεται να τα ακολουθείτε γιατί ποτέ δεν πρόκειται να καλύψουν το κενό που νιώθετε.Όταν δείτε ότι είναι πραγματικά άσκοπο να τα ακολουθείτε, συνέχεια έχει να ανακαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό, να συνειδητοποιήσετε πως αυτή η πραγματικότητα τόσο καιρό προσπαθεί να σας βάλει σε καλούπια με τα ψέματα και τους πειρασμούς. Πρέπει να αποδεσμευτείτε πλέον από τον παλιό σας εαυτό που στηριζόταν στους πειρασμούς και να «αναισθητοποιήσετε» εκείνα τα κομμάτια του που κατά καιρούς θα θέλουν να ενδώσουν. Ξέρετε ποια κομμάτια είναι ακόμα δεμένα με αυτό το ανήθικο σύστημα πειρασμών/αξιών και ποια με τον πραγματικό εαυτό σας; Αν όχι, πόσο χρόνο πιστεύετε πως χρειάζεστε; Αν μέχρι το τέλος της ζωής σας, επιλέξατε να ακολουθήσετε το σύστημα αξιών που σας επιβάλουν, τότε καταφέρατε να γίνετε μέρος του συστήματος το οποίο πέτυχε και τον σκοπό της ύπαρξής του, αν όμως επιλέξατε να αφοσιωθείτε στον πραγματικό εαυτό σας, κάτι που το ίδιο το σύστημα αποτρέπει, τότε έχετε αρκετές ελπίδες!

24 views0 comments

Kommentare


bottom of page